İzmir’de Deprem; Sivil Toplum Arama Kurtarma ve Dayanışma İçin Sahada…

30 Ekim 2020
İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından sivil toplum kuruluşları da arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra; insani yardım ve dayanışma için bölgeye ulaştı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Seferihisar’da meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre 25 kişinin öldüğü, İzmir’de 743, Manisa’da 5, Balıkesir’de 2 ve Aydın’da 54 kişi olmak üzere toplam 804 kişinin de yaralandığı belirtildi. Depremde hasar gören 9 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü de kaydedildi.

Kamu ve yerel kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları da hem arama kurtarma hem de dayanışma için deprem bölgesine ulaştı.

AKUT Bodrum ekibi İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gidecek ekipleri yönlendirmek üzere kriz masası kurdu.

Aralarında İhtiyaç Haritası, TİDER, Çorbada Tuzun Olsun, Ahbap Platformu gibi birçok STK’nın yer aldığı STK Afet Platformu da ilk kriz masasını İzmir’de ortak çalışma alanları oluşturan Originn desteğiyle kurdu.

Gençlik Komiteleri, depremden en çok etkilenen yoksul bölgeler başta olmak üzere, hasar oluşan bölgelere giderek ihtiyaçları tespit ediyor ve dayanışmaya çağırdı.

İHH, depremin ardından 60 ilden 250 kişilik arama kurtarma ekibini deprem bölgesine sevk ettiğini duyururken,  Psikiyatri Derneği de, Travma ve Afet Çalışma Birimi’nin ilgili koordinasyonu sağladığını açıkladı.