Göç Araştırmaları Vakfı Temel Eğitim Programı Düzenliyor

Göç Araştırmaları Vakfı, göç ve diaspora konuları üzerine yoğunlaşan, kendini bu alanlarda geliştirmek isteyen, üniversitelerin hazırlık, 1., 2. ve 3. sınıflarında okuyan öğrenciler için Temel Eğitim Programı düzenliyor. Eğitim başvuruları 10 Eylül'de sona eriyor.

Güz ve bahar olmak üzere iki dönemden oluşan Temel Eğitim Programı’nın iki dönemini de başarıyla tamamlayan katılımcılar bir üst kademe olan İhtisas Programı’na katılım hakkı kazanacaktır.

Başvuru ve Kabul Süreci

Gelen başvurular Göç ve Diaspora Akademisi Koordinatörlüğü tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulur. Ön değerlendirmede en az temel düzeyde yabancı dil bilgisi ve alana ilgi düzeyi göz önünde tutularak belirlenen adaylar mülakata davet edilir. Mülakat süreci, koşullara göre değişebilmekle birlikte yüz yüze yapılmaktadır. Mülakat sonucunda TEP’e kabul edilen adaylar mail ve/ya telefon yoluyla bilgilendirilir.

Ücretsiz olan programla ilgili geniş bilgi ve kayıt için tıklayınız.

mıza bekliyoruz. Programımız ücretsizdir.

göç konusunu bütüncül bir bakışla; akademik yaklaşım, politik uygulama ve sosyolojik sonuçları ile ele alan, başta yurt dışında yaşayan Türk diasporası olmak üzere diğer diasporaları da ilgilendiren meseleleri farklı açılardan, derinlemesine irdeleyen Temel Eğitim Programı (TEP) düzenliyor.