Arayüz Kampanyası Uzaktan Eğitim Raporunu Yayınladı

26 Ağustos 2020
Arayüz Kampanyası, üniversitelerin pandemi dönemindeki uzaktan eğitim süreçlerini incelediği raporu yayınladı.

Gençlerin sorunlarını gündeme getirmeyi hedefleyen Arayüz Kampanyası, ulaştığı sorunlardan biri olan üniversitelerde uzaktan eğitim sürecinde yaşanan problemler üzerine çalışma yaptı. Veriler mülakat görüşmeleri ve anket ile toplandı. 62 üniversiteden öğrencilerin katıldığı bu süreçte 190 öğrenci ile telefon ve online platformlar vasıtasıyla mülakat görüşmeleri yapıldı. 367 öğrenci de anket sorularına cevap vererek raporun hazırlık sürecine katılım sağladı.

Rapor Hukuk, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler olmak üzere dört alana ayrılarak hazırlandı. Her alan sınavlar, dersler, akademisyenler, teknik ve idari etmen alt başlıklarında incelendi. Öğrencilerin bu konular üzerine fikirleri kendi ifadeleriyle raporda yerini aldı. Erasmus programındaki öğrencilerle de görüşmeler yapılarak yurt dışındaki eğitimin durumuna da değinildi.

Genel Değerlendirme bölümünde Türk Eğitim Sistemi’nin tarihin anlatıldı, uzaktan eğitimde izlenilen uygulamaların KVKK kapsamında değerlendirildi ve YÖK’ün raporu dikkate alınarak yeni döneme dair öngörülere yer verildi.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.

Arayüz Kampanyası hakkında bilgi almak için tıklayınız.