Bisikletler Şiddetin Her Türlüsüne Karşı Çıkmak için Sürülüyor

Don Kişot Bisiklet Kooperatifi ve Bisikletli Ulaşım Platformu, 2 Ağustos Pazar günü Triathlon sporcusu Taner Beştek'in, Hatay’ın Arsuz ilçesinde yolda bisikletliyle ilerlerken bir minibüsün sıkıştırması sonucu bankete düşmesi ve çıkan sözlü tartışma sonrasında minibüs şoförü tarafından 5 yerinden bıçaklamasını kınamak için protesto sürüşüne çağırıyor.

Bisikletlilerin hemen hemen her gün trafikte karşılaştıkları şiddet olaylarının en çok dehşete düşüren örneklerinden biri Hatay’da yaşandı.

Triathlon sporcusu Taner Beştek, Hatay’ın Arsuz ilçesinde yolda bisikletliyle ilerlerken bir minibüsün sıkıştırması sonucu bankete düştü. Çıkan sözlü tartışma sonrasında minibüs şoförü elinde bıçakla araçtan inerek Taner Beştek’i boğazı dahil olmak üzere 5 yerinden bıçakladı.

Can havliyle kaçmaya ve polisi aramaya çalışan Taner Beştek yoldan geçenlerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı ve hemen yoğun bakıma alındı. Hafta başında Gaziantep’te tam teşekküllü bir hastaneye nakledildi.

Taner Beştek hayati tehlikeyi atlattı ve bir süre daha tedbir amaçlı yoğun bakımda kalacak.

Bu vahşi saldırıyı kınamak ve artık toplumun her kesiminin gündelik parçası haline gelen her türlü şiddete karşı çıkmak için tüm bisikletliler 16 Ağustos Pazar günü saat 15:00’da Kadıköy Caddebostan Sahili’nde buluşup protesto sürüşü gerçekleştirecek ve Bağdat Caddesi’nde yere yatmış bisikletlerinin başında şiddetin her türüne karşı basın açıklaması okuyacaklar.