Çevre ve Savunuculuk Eğitimi Başlıyor

Sosyal İklim Derneği, Env.net ve AB ortaklığında yapılacak olan Çevre ve Savunuculuk Eğitimi'nde kıyı ege ve çevresi illerde iklim krizi üzerine savunuculuk kampanyaları gerçekleştirmek isteyen gençler bir araya geliyor.

Dünya’yı etkisi altına alan iklim krizi hakkında 2 gün sürecek bu maratonda; iklim krizinin nedenleri, sonuçları, iklim eyleminde katılım örnekleri ve iklim savunuculuğu atölyeleri gerçekleştirilecektir.

Eğitime katılan katılımcılar dernek ve Kıyı Ege İklim Ağı ile birlikte çevre savunuculuğu kampanyalarında yer alacaklardır.

Eğitime katılmak isteyen katılımcıların internete bağlı bir telefon, tablet veya bilgisayara ve zoom isimli uygulamaya sahip olmaları gerekmektedir.

“İklim Krizi Savunucuları Yetişiyor!” projesi kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilecek çevre ve savunuculuk eğitimlerine başvurmak için başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Katılım kontenjan ile sınırlıdır.

Tarih: 1. Tur: 15-16 Ağustos 2020 | 2. Tur: 22-23 Ağustos 2020

Saat: 13.00 – 17.00

Proje Hakkında;

Env.net ve AB ortaklığında gerçekleştirilen “Yerel Sorunlara Yerel Çözümler: Türkiye için Çevresel Katılımcılık Hibe Programı-III” kapsamında “İklim Krizi Savunucuları Yetişiyor!” projesi Haziran 2020’de başlamıştır. Ege kıyında yaşayan, iklim krizine ilgi duyan gençlere savunuculuk ve iklim eğitimleri yanı sıra iklim krizi konusunda farklı bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Sosyal İklim Derneği Hakkında;

Sosyal İklim Derneği 2014 yılında İzmir’de kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren; Gençlik Hakları, Çocuk Hakları, Çevre ve İklim Değişikliği konularında çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bunların yanında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının yaygınlaştırılması için birçok atölye ve konferans gerçekleştirmenin yanı sıra doğrudan “İklim Eylemi”, “Karasal Yaşam”, “Sudaki Yaşam” ve “Amaçlar için Ortaklıklar” konularında çalışmalar yürütmüştür.