Heinrich Böll Stiftung Korona Zamanlarında Güçlendirme ve İyileştirme Fonu İçin Çağrıda Bulunuyor

Heinrich Böll Stiftung, korona salgını sürecinde bir takım acil sorulara sivil toplumla cevap verebilmek için Türkiyeli sivil toplum kuruluşlarına, üniversiteler ve aktivistlere proje teklifi çağrısında bulunuyor.

Aşağıdaki başlıklardan bir veya daha fazlasını konu edinen proje başvuruları yapılabilir:

  • Korona döneminde insan hakları ve demokrasiyi savunmak ve güçlendirmek
  • Ötekileştirilmiş gruplar için toplumsal eşitlik ve destek[1]
  • STK’ların, sivil toplumun ve korona koşullarında çalışmaya devam etme becerilerinin güçlendirilmesi.
  • Koronadan sonra daha sürdürülebilir ve yeşil bir gelecek hayal etmek
  • Salgın sırasında küresel yönetişimin, uluslararası işbirliğinin ve çok taraflılığın güçlendirilmesi

Heinrich Böll StiftungProje başvurunuzu, altta yer alan başvuru formunu doldurarak 15 Mayıs 2020 tarihine kadar info@tr.boell.org adresine gönderebilirsiniz.

HBS, bu başvurular arasından yukarıda belirlenen amaçlara en uygun 3 ila 5 proje başvurusunu 25 Mayıs tarihine kadar belirleyecek. Projeler 1 Haziran-30 Kasım 2020 tarihleri arasında hayata geçirilecek. 

Bütçe 80.000 TL’yi aşmamalı ve Türkiye sınırları içinde kullanılmalıdır.

Toplumsal cinsiyet perspektifinin tüm başvurularda içerilmesi gerekli.

Başvuru formunu doldururken desteğe ihtiyaç duymanız durumunda ve/veya sorularınız için info@tr.boellorg adresinden bağlantı kurabilirsiniz.

[1] HBS bir insanî yardım kuruluşu değildir; yani gıda yardımı, tıbbi yardım, maddi yardım vb. gibi doğrudan destek önerisi içeren projeler için başvuruda bulunulamaz. Ancak bu alanlarda faaliyet gösteren kurumlar, personel giderlerinin karşılanması, kurumsal yapılarının güçlendirilmesi ve kapasite geliştirme ya da siyasi düzeyde yürütecekleri faaliyetler için (kampanyalar, yayınlar gibi) başvurduklarında desteklenmeleri mümkün olabilir.