STGM’nin Kaynak Geliştirme ve Finansal Sürdürülebilirlik Eğitimleri Başlıyor

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, STGM'nin yürütücüsü olduğu STÖ Kaynak Merkezi Projesi kapasite güçlendirme eğitimleri, küresel ölçekte yaşanan COVID-19 salgınına dönük önlem ve düzenlemeler doğrultusunda uzaktan eğitim yöntemleriyle devam ediyor. Bu kapsamdaki "STÖ'ler için Kaynak Geliştirme ve Finansal Sürdürülebilirlik" eğitimleri 12, 16, 20 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

Ne Amaçlanıyor?

“STÖ’ler için Kaynak Geliştirme ve Finansal Sürdürülebilirlik” Eğitimlerinde,  STÖ’lerin bütünsel yönetim yaklaşımının bir parçası olarak kaynak geliştirme ve yönetimi konusunda kapasitelerinin güçlendirilmesine katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Eğitim İçeriğinde Neler Var?

“STÖ’ler için Kaynak Geliştirme ve Finansal Sürdürülebilirlik” eğitimi aşağıdaki başlıkları kapsayacak:

  • Kaynak Yönetimine Bütünsel Yaklaşım;

  • STÖ’ler için Kaynak Geliştirme Planlaması;

  • Bağış /Yardım Toplama Yasal Düzenlemeler ve Sivil Toplumdan İyi Örnekler;

  • İktisadi İşletme ve Gelir Getirici Faaliyetler, Yasal Boyutları ve Sivil Toplumdan İyi Örnekler.

Ne Zaman?

“STÖ’ler için Kaynak Geliştirme ve Finansal Sürdürülebilirlik” eğitimleri üç ayrı katılımcı grubuyla, aşağıdaki tarihlerde aynı içerik, eğitmenler ve programla gerçekleşecek.  Bu üç tarihten sizin için uygun olanına başvuru yapabilirsiniz.

  1. Eğitim: 12 Mayıs 2020 Salı  ve 13 Mayıs 2020 Çarşamba

  2. Eğitim: 16 Mayıs 2020 Cumartesi ve 17 Mayıs 2020 Pazar

  3. Eğitim: 20 Mayıs 2020 Çarşamba ve 21 Mayıs 2020 Perşembe

Nasıl Başvuru Yapılır?

Eğitime katılmak isteyen STÖ temsilcileri 6 Mayıs Çarşamba günü saat 17:00’ye kadar burada linki bulunan başvuru formunu doldurarak başvurularını yapabilirler. Değerlendirme sonuçları, 8 Mayıs Cuma günü başvuruda bulunan adreslere e-posta aracılığıyla iletilecektir.

Başvuru formunda yer alan bilgilerin eksiksiz doldurulması; STÖ temsilcisinin hangi eğitime katılabileceğini belirtmesi; temsilcisi olarak başvuruda bulunduğu STÖ’den iki yönetim kurulu üyesinin iletişim bilgilerini iletmeleri,  değerlendirmeye alınabilmeleri açısından büyük önem taşımaktadır.

Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.