Türkiye Sosyal Girişimcilik Ekosistemi Durum Analizi Raporu Yayınlanıyor!

15 Nisan 2020
Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı projesinin çıktıları arasında yer alan Türkiye Sosyal Girişimcilik Ekosistemi Durum Analizi raporu, 16 Nisan Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleştirilen webinar ile kamuoyuna tanıtılacak!

Türkiye’deki sosyal girişimcilik ekosisteminin mevcut durumunun tespit edilmesi ve bu alanın Türkiye’de gelişmesinin önündeki engellerin ve ihtiyaçların belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen baz araştırması bulguları, Türkiye Sosyal Girişimcilik Ekosistemi Durum Analizi raporuyla yayınlanıyor.

Çalışma çerçevesinde masa başı araştırmasının yanı sıra Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı proje illeri olan Van, Gaziantep, Muğla, Samsun, Bursa ve Kayseri’de danışma toplantıları, yüz yüze görüşmeler ve anketler gerçekleştirildi; bilgi toplandı. Tek tek aktörlerin değerlendirilmesi yerine; tüm aktörler, yapılar ve bunlar arasındaki ilişkileri bütüncül bir şekilde değerlendirmeyi hedefleyen ekosistem seviyesinde analize odaklanmış bir araştırma ortaya çıkarıldı.

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı proje ortakları arasında yer alan İstasyon TEDÜ ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçi Çözümler Derneği liderliğinde; Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu ve Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları, 16 Nisan Perşembe günü, saat 16.00’da Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecek webinar ile kamuoyuyla paylaşılacak. 

Etkinlikte, araştırmayı yürüten İstasyon TEDÜ ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçi Çözümler Derneği ekipleri Türkiye Sosyal Girişimcilik Ekosistemi Durum Analizi çıktılarını sunacak. Ardından proje illerinden TSGA iştirakçi ortakları, bölgelerindeki yeni gelişmeleri aktaracak, Covid-19 önlemleri de dahil olmak üzere yeni programları hakkında bilgi paylaşacak. 

Lansman öncesinde Türkiye Sosyal Girişimcilik Ekosistemi Durum Analizi raporuna buradan göz atabilirsiniz!

Lansman etkinliğine kayıt yaptırmak için buraya tıklayınız. 

Etkinlik akışı:

16.00 – 16.10: Açılış

16.10 – 16.20: TSGA hakkında – Seçil Kınay, Vehbi Koç Vakfı

16.20 – 16.50 Türkiye Sosyal Girişimcilik Ekosistemi Durum Analizi Rapor Sunumu – Serra Titiz, SKYÇD; Berivan Eliş – İstasyon TEDÜ

16.50 – 17. 00 Soru Cevap Seansı

17.00 – 17.30 Ekosistemden Yeni Haberler – TSGA Uygulama illerinden son gelişmeler