İzmir Çocuk Çalışmaları Ağı’ndan Çocukların Dijital Ortamda Güçlendirilmesine İlişkin Tespit ve Öneriler

İzmir Çocuk Çalışmaları Ağı'ndan Özlem Akın ve Süleyman Gök, post corona döneminde dijital alanda çocukluk ve çocuk hakları çalışmalarına anlamlı bir katkı sunmak amacıyla bir bilgi notu yayınladı.

UNICEF’in 2017 yılında gerçekleştirdiği “Dünya Çocuklarının Durumu” araştırma raporuna göre 18 yaşından küçük çocuklar ve ergenler; tüm dünyadaki internet kullanıcılarının üçte birini oluşturuyor. Dijitalleşmenin içinde olan çocuklar; Covid-19 sürecinde neredeyse tüm ihtiyaçlarını dijital becerileri ile sağlıyor ve sağladıkları erişim ile eğitim, arkadaşlıkları sürdürme, online programlar sayesinde sanal sınıf ortamında derse katılım fırsatı ile hobi ve sportif aktivitelerinden günlük sohbetlerine kadar her şeyi sanal platformdan sürdürüyorlar.

Zorunlu olarak sanal ortamlardan yaşamını devam ettiren çocukların dijitalleşme süreçlerinin; Dijital Eğitim, Dijital Yaygınlaştırma, Dijital Ayrım, Çevrimiçi Risk, Dijital Tutum, Dijital Politika başlıklarında inceleyen bu bilgi notu, mevcut durumun çocuklar üzerindeki etkilerinin kapsamlı analizini yapıyor.

Bilgi notunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.