Cinsel Şiddete Maruz Kalanlar İçin Oluşturulan csdestek.org Yayında

Türkiye’de ilk defa sadece cinsel şiddete maruz bırakılanlara hitap eden ve cinsel şiddet sonrası hayatta kalanları desteklemeye odaklanan bir kaynak olarak ortaya çıkan csdestek.org İsveç İstanbul Başkonsolosluğu'nda tanıtıldı.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin 2018 yılında yürüttüğü “Destek Sistemi Nerede?” Projesi kapsamında oluşturulan csdestek.org, ‘Destek Sistemi Nedir? ve Destek Sistemi Nerede?’ sorularını sorarak, bu konuda kamuoyu farkındalığı oluşmasını ve hayatta kalanların güçlenmesi, desteğe erişimi ve haklarından faydalanması hedefleniyor.

csdestek.org Nedir? Nasıl Yararlanılır?

csdestek.org cinsel şiddetten hayatta kalanların ihtiyaçları düşünülerek hazırlandı. Cinsel şiddet ya da cinsel istismardan hayatta kalanları bilgilendirmeyi amaçlıyor. csdestek.org farklı cinsel şiddet türleri sonrasında destek arama, şiddeti bildirme süreci, şiddet sonrası bizi zorlayan süreçlerle baş edebilme gibi konuların yanı sıra İstanbul’da cinsel şiddetten hayatta kalanlara hizmet sağlayan kurumların iletişim bilgileri ve hizmet alanlarını içeren İstanbul Birimler Haritası’nı içeriyor.