SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kuruldu

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşmak üzere eşitlik ve dayanışma değerlerini savunmak ve bu doğrultuda projeler geliştirmek üzere kuruldu. Derneğin kurucularından Gülseren Onanç, bugüne kadar kadın hareketinde yer almayanları da içine katarak kadın hareketine destek olmayı hedeflediklerini söylüyor.

31 Mayıs 2018’de kurulan Eşitlik Adalet Kadın Platformu, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği çatısı altında bundan böyle SES Eşitlik Adalet Kadın Platformu olarak devam edecek.

Kurucuları arasında Gülseren Onanç, Ayşe Sabuncu, Servisimin Cömert, Miraç Zeynep Taner, Hande Karakulah, Fatih Çelebi, Meral Tamer, gibi isimlerin bulunduğu derneğin vizyonu; toplumsal cinsiyet eşitliğini artırmak yoluyla 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmak adına önümüzdeki on yıl içinde ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleri arasında etkin, saygın ve kucaklayıcı bir sivil toplum kuruluşu olmak.

Deneyimlerini SES’e aktaracağını belirten Gülseren Onanç, daha çok kadına dokunabilmek ve onların kendi geleceklerini kendi ellerine alabilecekleri özgüvenini geliştirmelerini sağlamayı hedeflediklerini söylüyor.

Derneğin projeleri arasında Kadın Mentörlük Yürüyüşü, Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu, Ses Talks ve Eşitlik ve Dayanışma Zirvesi olmak üzere 4 alt markası bulunuyor.

Dernek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenleyeceği Kadın Mentörlük Yürüyüşü etkinliğinde katılımcıların deneyimlerini açık alanda yapacakları yürüyüşte paylaşması ve dayanışmanın oluşmasını hedefliyor. Etkinliğe katılmak isteyen kadın liderler, 26 Şubat tarihine kadar başvuru yapabilecek. Detaylı bilgi için buraya, başvuru için buraya tıklayabilirsiniz.