Yerel Savunuculuk Okulu Yeni Dönem Öğrencilerini Arıyor

Yerel İzleme, Araştırma ve Uygulamalar Derneği (YERELİZ) ve Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi (BAUMUS) iş birliğinde gerçekleşen Yerel Savunuculuk Okulu, 2020 dönemi için öğrencilerini arıyor!

15 Şubat itibariyle başlayacak olan program, 6 hafta boyunca cumartesi günleri 10:00-15:00 saatleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Bu eğitim programı ile katılımcıların savunuculuk süreçlerinde yerel yönetimleri ve ilgili birimlerini aktif birer mekanizma olarak kullanma becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca yerel düzeyde dinamizm yaratmak için yerel yönetimlerin etkili aktörler haline getirilmesinde sivil toplum kuruluşları ve kentlilerin elindeki olanaklar hakkında farkındalığının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Programa, 3 Şubat 2020 – saat 18:00‘e kadar başvuru formunu doldurarak başvurabilirsiniz. En fazla 30 katılımcı kabul edilecek olan programa katılım ücretsizdir. Tüm katılımcıların 6 hafta sürecek sertifika programı süresince en az 5 haftalık katılımı taahhüt etmesi bekleniyor.

Programa katılmak isteyenlerin yerel düzeyde savunuculuk çalışmaları gerçekleştiriyor ya da yürütmeyi planlıyor olmaları esastır.