AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri İçin Başvurular Başladı

08 Temmuz 2019
Avrupa Birliği desteğiyle Balkan Araştırmacı Gazeteciler Ağı (BIRN) ve Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenledikleri, araştırmacı gazetecilerin başarılarını tanıma, teşvik etme ve Batı Balkanlar ile Türkiye’de nitelikli araştırmacı gazeteciliğin görünürlüğünü artırmayı amaçlayan “AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri” için başvurular başladı.

Başvurular 17 Temmuz Çarşamba günü sona erecek.

Ödüle başvurmak isteyenler 1 Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri arasında, ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, şeffaflık, gücün kötüye kullanılması, temel hakların ihlal edilmesi, yolsuzluk ve organize suç konularında yayınlanmış olan araştırma yazılarıyla yarışmaya katılabilecekler.

Başvuru sahipleri, bireysel ya da grup olarak, resmi, azınlık veya uluslararası dillerde Türk medyasında basılı, çevrimiçi, radyo veya televizyon mecralarında yayınlanmış eserleriyle başvuru yapabilecek. Yazıların ise 2018 takvim yılı içerisinde yayınlanmış olması gerekiyor.

“Batı Balkanlar ve Türkiye’de Haberciliğin Niteliğinin ve Bağımsız Gazeteciliğinin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında verilen ödülde birinciye 5 bin Avro, ikinciye 3 bin Avro, üçüncüye ise 2 bin Avro verilecek.

Detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Koşullar ve başvuru süreci hakkında bilgi edinmek için ise buraya tıklayabilirsiniz.