Sanat ve Kültür Yoluyla Bağlantılar Kurmak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Hollanda Ankara Büyükelçiliği ve Hollanda Baskonsolosluğu İstanbul ortaklığıyla 26 Haziran Çarşamba ve 27 Haziran Perşembe günleri Feriye’de düzenlenecek Sanat ve Kültür Yoluyla Bağlantılar Kurmak başlıklı konferans, Anadolu’nun 19 şehrinden katılımcılarla Hollanda’dan çeşitli kurum temsilcilerini iki gün boyunca farklı panellerde bir araya getiriyor.

*İki gün boyunca ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşilere katılım için bu bağlantıdan rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Sanat ve Kültür Yoluyla Bağlantılar Kurmak konferansının ana fikrini, İKSV, Hollanda Ankara Büyükelçiliği ve Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle Kasım 2017-Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırma projesi oluşturuyor. Masa başı araştırması ve saha ziyaretleri ile yaklaşık 15 ay süren proje sonunda düzenlenen bu konferansın hedefi, farklı şehirler ve kültür-sanat aktörleri arasında bir tartışma platformu oluşturmak ve sürdürülebilir işbirliklerinin yolunu açmak.

Feriye’de gerçekleştirilecek panellerde 19 şehirden konuşmacıların yanı sıra Hollanda ve İstanbul’dan katılımcılar da moderatör ve yorumcu olarak yer alacak. İki gün boyunca, sürdürülebilir şehirler, kültürel miras, çocuk ve sanat, festivaller gibi çeşitli başlıklarda oturumlar düzenlenecek. Panellerde yerel yönetimlerin kültürel planlama stratejileri, farklı kültür yönetimi modelleri, sözlü tarih çalışmaları, kültür-sanatta katılımcılık, kültürel çeşitlilik gibi konular şehir ekseninde tartışmaya açılacak.

Tarih: 26 – 27 Haziran

Saat: 09.30 – 17.30

Yer: Feriye