YEE, Suriyeli Göçmenler İçin Ankara’da iki Türkçe Sınıfı Açtı

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, özellikle durumu iyi olan insanlar, Türkçe sınıflarının oluşmasına katkı yaparlarsa sadece Suriyeliler değil tüm göçmenler Türkçeyi daha güzel ortamda öğrenirler, dedi.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Hüseyin Güllü Ceylan İlkokulu ve Hacı Bayram İmam Hatip Ortaokulu’nda Türkçe sınıflarının açılışı yapıldı.

İlk olarak Hüseyin Güllü Ceylan İlkokulu’ndaki Türkçe sınıfının açılışını yapan Ateş’e, Altındağ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Gül ile okul müdürü Saadettin Dellal eşlik etti.

Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından, öğrencilerle bir süre sohbet eden Ateş, onlarla devam eden Türkçe eğitim süreci hakkında sohbet etti.

YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş açılışta yaptığı konuşmada: “Özellikle Türkiye’de Türkçeyi öğretmek ve sevdirmek bizim en temel görevlerimizden birisi. Okullarımızda Türkçeyi öğreten sınıfların sempatik, yabancıyı cezbeden ve Türkçeyi sevdirecek donanımda olması gerektiği için bugün 2 Türkçe sınıfını açıyoruz. Özellikle Türkiye’de Türkçeyi öğretmek ve sevdirmek bizim en temel görevlerimizden birisi” diyerek yabancıların Türkçe’yi öğrendiklerinde toplumla kaynaşmaları daha rahat olduğunu söyledi.

“Göçmenlerin Türkçe’yi Daha Güzel Ortamlarda Öğrenmelerini İstiyoruz”

Konuşmasının devamında Türkçe öğrenmenin öneminden bahseden Ateş: “Biz YEE olarak, Türkçe öğretim malzemelerinden elde ettiğimiz gelirle Ankara’da şu ana kadar 3 tane “Türkçe Sınıfı” açtık. Bu da özellikle durumu iyi olan insanlara örnek olsun. Onlar bu sınıfların oluşmasına katkı yaparlarsa sadece Suriyeliler değil tüm göçmenler Türkçeyi daha güzel ortamda öğrenirler.” dedi.

Türkçe sınıfının açılması projesiyle, YEE’nin göçmenlerin topluma uyum ve entegrasyonun da katkısı olduğunu belirten Ateş, Türkçe sınıfı öğretmenlerine Türkçe’nin eğitim metoduyla ilgili eğitimin verildiğinin de altını çizdi. Başkan Ateş, YEE’nin, kitap materyalleri, uzaktan Türkçe öğretim portreleri, duvar posterleri, oyun kartları gibi malzemeleri de öğrencilere ücretsiz olarak dağıttıklarını hatırlattı. Daha sonra Ateş, Gül ve Dellal, bugün yarıyıl tatiline girecek Türkçe sınıfı öğrencilerine karnelerini takdim ettiler.

YEE Başkanı Ateş, Hacı Bayram İmam Hatip Ortaokulu’na geçerek oradaki Türkçe sınıfının açılışını yaptı. Açılışta Ateş’e, Gül’ün yanı sıra okul müdürü Nadir Sönmez de eşlik etti.