Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum Eğitimi-19 Ocak 2019

Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü ve uluslararası sivil toplum örgütü Save the Children desteğiyle, Yuva Derneği Öğrenme Merkezi kapsamında Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum Eğitimi düzeniyor.

Eğitime;

– Mültecilere hizmet veren sivil toplum örgütü, kurum/kuruluşlarda çalışan,

– “Göç” ve “Sosyal Uyum” kavramlarının hem hizmet alanındaki hem de bireysel hayatımızdaki anlamını düşünmeye istekli olan,

– Eğitim mekanına kendi imkanlarıyla ulaşım sağlayabilen tüm sivil toplum örgütü, kamu kurum/kuruluş çalışanları başvurabilir.

Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum Eğitimi, 19 Ocak Cumartesi günü 10:00 – 17:00 saatleri arasında Yuva Derneği Koşuyolu Öğrenme Merkezi’nde gerçekleşecek.

Non-formal metotlarla geliştirilmiş eğitim, doğrudan ya da dolaylı olarak çevrelerindeki mültecilerle temas halinde olan (sivil toplum kuruluşu, kamu kurumu, ilgili kurum/kuruluşlarda çalışan) kişilerin Suriyeli mültecilerin kitlesel göçü ile içinde bulundukları durumu çok boyutlu değerlendirmesini ve deneyimlerin paylaşımı ile sosyal uyumu amaçlayan bakış açılarının geliştirilmesini hedeflemekte.

“Göç” ve “Sosyal Uyum” kavramlarının insan hakları ve birlikte yaşam ilkeleriyle temel düzeyde ele alındığı eğitime, mültecilere hizmet veren kurumların saha çalışmalarında; yeni tecrübe edinen ve/veya kavramlarla ilgili bilgi eksiğini tamamlamak isteyen kişilerin başvurmasını tavsiye ediliyor.

* Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.

Başvuru formları 17 Ocak Perşembe günü değerlendirilecek olup adayların başvuru sonuçları gün sonunda bilgilendirilecektir.

Başvuru için son tarih: 16 Ocak 2019 Çarşamba günü.

 Başvuru formu için tıklayınız.

Sorularınız için ogrenmemerkezi@yuva.org.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Yuva Derneği Öğrenme Merkezi Adresi:

Koşuyolu Mah. Katip Salih Sok. No: 38 34718 Kadıköy/ İstanbul 📍

Harita konum bilgisi için linki tıklayınız https://goo.gl/maps/DPrfBUcZKdt