15 Yaşındaki İklim Aktivist Greta Thunberg İnsanlığa Çağrı Yaptı

13 Aralık 2018
İsveçli genç aktivist Greta Thunberg, twitter hesabından iklim grevi çağrısında bulundu. Paylaştığı video ile grev çağrısında bulunan 15 yaşındaki aktivist, “Her kimsen ve her neredeysen sana ihtiyacımız var. Bu Cuma günü, 14 Aralık’ta, uluslararası iklim grevi çağrısında bulunuyorum. Lütfen bizimle greve katıl, kısa bir süre bile olsa parlamentonuzun veya belediyenizin önünde iklim eylemi talep ettiğimizi anlamaları için eylem yap” dedi. 

İsveçli Greta Thunberg herkesi 14 Aralık’ta iklim grevine katılmaya davet etti. Twitter hesabından paylaştığı videoda müzakerelerin ikinci haftasında olunduğunu ve bu zamana kadar iklim eylemi taahhütlerine dair hiçbir işaret olmadığını belirten genç aktivist, “Emisyonlarımız artarken, bilim bize açıkça gezegenimizin ısınmasını 1.5 derecede sınırlamak için şimdi eyleme geçmemiz gerektiğini söylüyor. Her kimsen ve her neredeysen sana ihtiyacımız var. Bu Cuma günü, 14 Aralık’ta, uluslararası iklim grevi çağrısında bulunuyorum. Lütfen bizimle greve katıl, kısa bir süre bile olsa parlamentonun veya yerel hükümet binasının önünde iklim eylemi talep ettiğimizi anlamaları için eylem yap” dedi.

İşte Greta Thunberg’in paylaşımı:

Greta Thunberg’in paylaşımının tüm metni:

“Merhaba Benim Adım Greta Thunberg. 15 yaşındayım ve İsveçliyim. Polonya’daki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’ndayım. Müzakerelerin ikinci haftasındayız ve bu zamana kadar iklim eylemi taahhütlerine dair hiçbir işaret yok. Emisyonlarımız artarken, bilim bize açıkça gezegenimizin ısınmasını 1.5 derecede sınırlamak için şimdi eyleme geçmemiz gerektiğini söylüyor. Her kimsen ve her neredeysen sana ihtiyacımız var. Bu Cuma günü, 14 Aralık’ta, uluslararası iklim grevi çağrısında bulunuyorum. Lütfen bizimle greve katıl, kısa bir süre bile olsa parlamentonuzun veya belediyenizin önünde iklim eylemi talep ettiğimizi anlamaları için eylem yap. Lütfen bu videoyu grevi yaymak için paylaş, sen de herkes için bir video yap ve arkadaşlarına aynısını yapmaları için meydan oku. Dünyaya neden grevde olduğunu veya neden iklim grevini desteklediğini anlat”.

Kaynak: İklim Haber