Sıra Dışı Kadınları Öne Çıkaran Tahmin Oyunu

Zuzia Kozerska’nın tasarladığı tahmin oyunu Who’s She, tarihten ve günümüzden başarılı kadınları öne çıkararak kadınları motive etmeyi amaçlıyor.

Cinsiyetçiliğin yol açtığı önyargıları bugün ne kadar kırmaya çalışsak da, tarihte geriye gidip yanlışları ne kadar silmeye uğraşsak da daha aşılmayı bekleyen çok fazla yol olduğu kesin. Sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra markalar da bu konuya yatırım yapmaya başladı. Sıra dışı başarılara imza atmış kadınları konu alan tahmin oyunu Who’s She de cinsiyet eşitliğine giden yolda döşenmiş küçük ama kıymetli taşlardan biri.

Polonyalı tasarımcı Zuzia Kozerska’nın (Playeress’ın kurucusu) tasarladığı Who’s She, şu anda Kickstarter’daki kampanyasının son saatlerini yaşıyor. 17 bin dolarlık fon hedefinin 33 katını aşkın fon toplamış durumda. Kampanya sayfasına baktığınız sırada fon değerinin değişip artmakta olduğunu görebiliyorsunuz hatta.

Who’s She kadınları cesaretlendiriyor

Baltık huş ağacından yapılmış lazer kesim oyun tahtaları – oyunda 2 tahta var, stil olarak 1970’lerin meşhur tahmin oyunu Guess Who’yu anımsatıyor. Who’s She; ressamlar, sporcular, bilim insanları ve astronotlardan oluşan 28 kadını konu alıyor. Tahtadaki biyografi kartlarında tüm kadınların sulu boya portreleri yer alıyor ve bu illüstrasyonlar sanatçı Daria Gołąb’ın imzasını taşıyor. 20. yüzyılın ünlü ressamı Frida Kahlo gibi tarihi isimlerin yanı sıra tenis oyuncusu Serena Williams gibi günümüzden isimlere de yer verilmiş. Tahmin soruları ise “Gözlüğü var mı?” gibi yüzeysel sorular yerine “Nobel kazanmış mı?” gibi başarılar üzerinden ilerliyor.

Biyografi kartları, farklı olmanın riskini göze alan 28 sıra dışı kadının hayatı hakkında eğlenceli ve ilginç anekdotlarla dolu. Onların zaferleri, maceraları, keşifleri ve icatları oyuncuları da hayallerinin peşinden gitmeye ve risk almaya teşvik ediyor Zuzia Kozerska’ya göre.

Who’s She ile ilgili gelişmeleri, Playeress’ın Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bigumigu