Çocuk İstismarında Önleme Çalışmaları Buluşması

Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü ev sahipliğinde, kamu kurumları yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılımıyla "Çocuk İstismarında Önleme Çalışmaları" başlıklı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

20 Kasım Dünya Çocuk Günü haftasında, 25 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu’nun öncülüğünde; kamu kurumları yetkilileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları üyeleri, üniversite öğrencileri ve ilgili tüm tarafların katılımıyla “Çocuk İstismarında Önleme Çalışmaları” başlıklı bir bilgilendirme toplantısı düzenleniyor.

“DİJİTALDE ÇOCUK” ARAŞTIRMASI

Devlet kurumları yetkilileri ve uzman konuşmacıların yer alacağı buluşmada, çocuk istismarına karşı yürütülen programlar ve etkin bir mücadele için neler yapılması gerektiğine dair bilgilendirme ve öneriler katılımcılarla paylaşılacak. ToplantıdaÇocuk ve Hakları Platformu Başkanı Av. Figen Özbek’in açılış konuşmasının ardından, GfK Türkiye’nin gerçekleştirdiği istismara açık bir alan olan internet ve çocuk ilişkisini mercek altına alan “Dijitalde Çocuk” araştırmasının sonuçları ilk kez basına ve kamuoyuna açıklanacak.

Haberin tamamı için tıklayınız.