Rize’de Barışa Oyna Atölyesi

BoMoVu (Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi Derneği), Çukulit Yeni Hayat Derneği ev sahipliğiyle, Rize’de Barışa Oyna Atölyesi gerçekleştiriyor.

Fındıklı ilçesine bağlı Çukulit’de yer alacak atölyeye tüm öğretmenler, eğitimciler, çocuklar ile çalışanlar, pedagoglar ve ilgili bölümlerde okuyan öğrenciler davetlidir.

Atölyeye katılmak için 10 Kasım 2018 tarihine kadar başvuru yapabilirsiniz: https://goo.gl/forms/Vavz40HhjRCwSWFM2

Başvurular 15 Kasım tarihine kadar değerlendirilecektir.

Atölyenin duyurusu şu şekilde;

Bu atölye, Barışa Oyna projesinden yola çıkarak sınır algısı ve çocuklar üzerine düşünmek, üretmek için bir araya gelen 10 katılımcı ile gerçekleşecek. Atölye içeriğini; Barışa Oyna uygulamaları ve deneyimlerin yanı sıra çeşitlilik, kültürel miras, sınır ve sınır ötesi algısı, sınırın toplumsal cinsiyet kimliklerinin inşasındaki rolü, pedagoji yöntemleri etrafında kurgulamayı hedefliyoruz.

Bu atölyeyi kimliklerin birlikte yaşamaya dair deneyimleri ve çocuk oyunlarının yatarttığı ortaklıkları, çocuklarla hak temelli çalışmalar, bedensel faaliyet ve oyun üzerinden öğrenme gibi başlıkları içerecek şekilde planladık. Geçtiğimiz aylarda Fındıklı, Ardeşen, Çamlıhemşin, Hemşin, Rize Merkez gibi ilçeleri ve köyleri içeren ziyaretlerimiz sırasında yaşlılarla bir araya gelerek eski oyunların izini sürdük, bu kişilerden çocukken oynadıkları oyunları dinledik. Bu atölyenin katılımcıları ile beraber bu görüşmeleri geliştirmeyi ve oyunları yaygınlaştırmayı istiyoruz. Oyunların yaygınlaştırılması, 8-13 yaş arası çocuk gruplarıyla bu oyunları paylaşacağımız uygulamalar şeklinde olacaktır. Atölye sırasında hem araştırma sürecinin gözden geçirilmesi ve geliştirilmesi hem de uygulamaları destekleyecek atölyelere yer verilecektir. Katılımcılarla birlikte oyunları derleme, deneyimleme ve çözümleme soruları hazırlama konusunda somut çalışmalar yapılacaktır. Ayrıca yayınlanması planlanan “Rize’de Barışa Oyna” kitapçığı konusunda katılımcılarla birlikte yol haritası çıkarmayı umuyoruz.