Gıda Dostu Turuncu Bayrak’tan Gıdaya, Doğaya ve Geleceğe Yeşil Adım

Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla oluşturulan Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Programı; 14 Ekim 2018, pazar günü, saat: 14:00’te Ankara / Turan Güneş Bulvarı (Sinpaş Altınoran Tanıtım Ofisi Yanı) ilk ağaçlandırma sahasının fidan dikim etkinliğine tüm çevre dostlarını davet ediyor.

Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Programı kapsamında başlatılan ve ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla güçlenen, gıda israfını önleme uygulamaları artarak, devam ediyor. “Afiyet Olsun, İsraf Olmasın” sloganı ve “Gıda Dostu Turuncu Bayrak” uygulaması ile israfı önlemede ciddi adımlar atan program, israfa karşı duyarlılığı artırmak için “GIDA DOSTU TURUNCU BAYRAK-Ağaçlandırma Alanı”nı doğaseverlere armağan ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ve ilk gıda dostu alışveriş merkezi olan PANORA AVM’nin bağışladığı fidanlarla oluşturulan özel ağaçlandırma alanında düzenlenen fidan dikme etkinliğine gıda israfına duyarlı ve doğa dostu herkes bekleniyor.

Projenin yaşama ve geleceğe dair plan ve projelerinin devam edeceğine dikkat çeken projenin mimarı ve koordinatörü Ali Akgün: “Hedefimiz 1 milyon fidanı toprakla buluşturmak. Çocuklarımız yeşil bir dünyada yaşamayı hak ediyorlar” dedi. Doğadan aldıklarımızı geri vermek misyonuyla projeye adım attıklarını belirten Akgün, bu bilinçle her birey ve her kurumun üzerine düşenleri yapması gerektiğini belirtti.

Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Programını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Antalya Valiliği, Muğla Valiliği, Rize Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Rize Belediyesi, TÜRSAB, Türkiye Otelciler Federasyonu, Aşçılar Federasyonu, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu, Turist Rehberleri Birliği, Ankara Üniversitesi, Özel Kalem Müdürleri Derneği ve önde gelen birçok STK’ destek veriyor.

Programın turizm alanında gıda israfını önlemek adına hayata geçirdiği bir dizi faaliyeti kapsayan gıda dostu “Turuncu Bayrak” uygulaması ise kısa sürede önde gelen turizm işletmeleri tarafından sahiplenilerek, uygulanmaya geçildi.

GIDA DOSTU TURUNCU BAYRAK Afiyet Olsun, İsraf Olmasın!

Mustafa Kemal Mah. 2141. Cadde No: 33 Söğütözü, Çankaya, Ankara

T +90.312 219 53 26 F +90.312 219 53 31 info@turuncubayrak.org