Çocuklardan Telefonla Uğraşan Ebeveynlere Karşı Yürüyüş

Almanya Hamburg'da çocuklar, cep telefonu elinden düşmeyen ebeveynlerine karşı, “Benimle oynayın, cep telefonunla değil” diyerek yürüyüş gerçekleştirdi.
Almanya’da 7 yaşında olan Emil Rustige isimli çocuk, devamlı cep telefonu elinden düşmeyen velilere karşı, “Benimle Oynayın, cep telefonunla değil” sloganı altında bir yürüyüş gerçekleştirdi. Emil yürüyüşü hakkında, “Parkta arkadaşlarımla oynamak istiyordum ancak izin vermediler. İzin vermeyince babamla oynamak istedim ama o sürekli telefonu ile oynayıp duruyordu” dedi.
Bu olay üzerine annesine durumu anlatan ve izin alan Emil, annesiyle birlikte sorun çıkmaması açısından yürüyüşü polise bildirdi. Yaklaşık 150 çocuk gösteriye katılırken, ebeveynleri de bu protestoyu izledi. Alman polisi, çocukların etrafında geniş güvenlik önlemleri alarak “Çocukların eylemlerini ciddiye alıyoruz” diye konuştu.
Emil gösteri esnasında megafonu eline alarak, “Burada yüksek sesle konuşuyoruz, çünkü anne-babalarımız bizi duymuyor” diyerek sitem etti. Emil gösteriye katılan ebeveynlerden telefonla değil çocuklarıyla ilgilenmelerini istedi.
Yürüyüş Emil’in ebeveynlerine yaptığı çağrının ardından sona erdi.
Kaynak: jinnews