Sirkhane Sosyal Sirk Okulu ilk Uçan Halı Müzik Festivali’ni Düzenliyor

Uçan Halı Mardin Çocuk Müzik Festivali, 9-15 Eylül 2018 tarihlerinde 10 farklı ülkeden 30’a yakın uluslararası alanda tanınan klasik, jazz, deneysel ve etnik janr müzisyenlerinin ve yerel-ulusal sanatçıların katılımıyla Mardin ve ilçelerinde gerçekleşecek çok kültürlü bir müzik festivalidir.

Festivalin amacı çok dilli, çok dinli, çok renkli kültürel altyapısıyla bilinen Mardin şehrinin çocuk ve yetişkin sanatçılarının dünya sanatçılarıyla bir araya gelerek evrensel bir diyalog kurmaları ve bölge müziğinin ve kültürünün dünyaya  tanıtılmasıdır. Festival kapsamında açık hava konserleri, tarihi mekanlarda dinletiler, çocuk korolarının performansları, müzik ve görsel sanatlar performanslarıyla kültürel bir şölen yaşanacak.

Mardin, Türkiye, Ağustos 13, 2018:  Sosyal Sirk Okulu Sirkhane ve Her Yerde Sanat Derneği, ilk Uçan Halı Çocuk Müzik Festivali 2018’I Mardin’de, 9-15 Temmuz tarihleri arasında düzenliyor. Mardin Müzesi Arkopark’ta, 9 Eylül’de gerçekleşecek Açılış Konseri’yle başlayan festival, 15 Eylül’de Mitani Kültür Merkezi Nusaybin’nde düzenlenecek konserle sona erecek.

Uçan Halı, müziğin gücüne ve tüm dünyadaki çocukların, özellikle savaş ve çatışma bölgelerinde yaşayan çocukların hayatında yaratacağı olumlu değişime inanan dünyaca ünlü müzisyenlerden, sanatçılardan, vizyonerlerden oluşan, gönüllülük temelli bir kolektif olarak doğdu. Uçan Halı Müzik Festivali, California, ABD’de yaşayan İranlı-Amerikalı besteci Sahba Aminikia tarafından tasarlandı ve ilk adımları atıldı.

Festival, tüm dünyadan 27 müzisyen ve sanatçıyı ağırlıyor. Festival sanatçılarından bazıları: Aleksandra Vrebalov (Sırbistan/ABD, müzisyen), Sahba Aminikia (İran/ABD, besteci), Luciano Chessa (İtalya/ABD, besteci) , Mamak Khadem (İran/ABD, şan sanatcısı), Golnar Shahyar (İran/Avusturya, şan sanatçısı), Layale Chaker (Lübnan/ABD, viyolonist), Mahan Mirarab (İran/Avusturya, gitarist), Amir Wahba (Avusturya, perküsyon sanatçısı), Kristine Arth (ABD, branding), Soheila Bajelan (İran, kukla sanatçısı), Vafa Aminikia (İran/Almanya, görsel sanatçı) Lincoln Andrews (ABD) (ses mühendisi), Anita Biebl (Avusturya, şan sanatçısı, sound painting), Kevin Bishop (ABD, viyolonist), Stephen Braitsch (ABD, multimedya tasarımcısı), Ameen Mokdad (Iraq, viyolonist), Helen Newby (ABD, cellist), Jaran Oran (Türkiye/Avusturya, dansçı, sound painting kolaylaştırıcısı), Elinor Speirs (ABD, viyolonist), Alexis Paul (Fransa, sokak müzisyeni), Yassi Pishvai (Iran/Almanya, sanatçı), Tobias Pöcksteiner (Avusturya, bassist), Mujahit Poyraz (Türkiye, gitarist), Avideh Saadatpajouh (İran, görsel sanatçı), Abi Shiman (ABD, viyolonist), Halil Tan (Türkiye, tanbur sanatçısı), Burju Yilmaz (Türkiye, dansçı, sound painting kolaylaştırıcısı).

Festivalin planlama, organizasyon ve lojistik süreçleri, Embassy of the United States of America’nın fonu ve Mardin Müzesi işbirliğiyle tamamlanmış olup, festivalin Mardin Müzesi’ndeki açılış konseri ve Nusaybin Mitani Kültür Merkezi’ndeki kapanış konseri dışında, 100 atölye ve 12 performansla, Mardin’de 1000’i aşkın, Sirkhane’nin Mardin, İstasyon ve Nusaybin merkezlerinde ise 12000’i aşkın çocuğa ulaşması hedefleniyor.

Uçan Halı Hakkında:

Uçan Halı Müzik Festivali, sanatçılar ve çocuklar için bir öğrenme platformu olmasının yanı sıra, disiplinlerarası, içinde müziğin, neşe ve uyumun olduğu, çocukların müziğe, sanata en çok ihtiyaç duydukları bölgelere bunları ulaştıran bir araç olarak ortak bir hedef etrafında bir araya getirdiği, dünyanın dört bir yanından sanatçılar, müzisyenler ve vizyonerlerle birlikte Mardin’in çocukları ve ziyaretçileri için kültürel ve müzikal bir deneyim sunacak.

“Uçan Halı herkes için ama en çok çocuklar için. İnanıyoruz ki, en zor şartlarda büyüyen çocuklar, yaşadıkları çevreye en büyük değişimi getirebilecek ve bunun icin ilham alabilecek olanlar. Çocuk olmanın en zor olduğu bölgelerde, en hassas çocuklarla etkileşim halindeyiz. Çocuklarla işbirliği içinde, her çocuğa sınırsız imkanlar ve kendini ifade araçları sağlamak adına yaratıcı süreci geliştirmek ve deneyimlemek için çalışıyoruz. Nihai amacımız her çocuktan bir müzisyen yaratmak olmasa da, sahne önünde olmak zorunda bırakılmadan, çocuklara kendi seslerini bulma, hikaye ve duygularını ifade edebilmeleri için yaşam icin gerekli müzikal yöntemler sunuyoruz.” www.flyingcarpetfestival.org

DÜNYANIN NERESINDE OLURSA OLSUN, HER ÇOCUĞA, SOSYAL VE YARATICI BECERİLERİNİ ARTIRABİLECEKLERİ KÜLTÜREL OLANAKLAR SAĞLANMALI.— SAHBA AMINIKIA, KURUCU, UÇAN HALI

Detaylı bilgi: www.flyingcarpetfestival.org

İletisim:
Pınar Demiral – info@flyingcarpetfestival.com – +90 (542) 287 31 49
Emel Pilavcı – emelpilavci@sirkhane.org – +90 (537) 287 47 82
Melek Adam – melekadam@sirkhane.org – +90 (541) 935 56 15

Sirkhane Hakkında:

Sirkhane Sosyal Sirk Okulu, Mardin’in farklı bölgelerinde, mülteci çocuk ve gençlerin, çatışma alanlarında yaşayan yerli çocukların özgüvenlerinin yeniden kurulması adına sosyal sirk pedagojisinin araçlarını kullanarak, sağladığı güvenli, samimi ve kapsayıcı atmosferde çocukların savaş travmalarını, onlara yeni ve umutlu bir çocukluk vererek siler ve yerine sosyal sirkin renklerini koyar.

Sirkhane Sosyal Sirk Okulu, Türkiye’de ve Irak’ta çocukları sirk aktiviteleriyle buluşturuyor. Çocuklar, kültürel ve sosyal farklılıkların, cinsiyet ayrımının ötesinde, birbirleriyle uyum içinde çalışma olanaklarını keşfederek yeni arkadaşlıklar kuruyor ve bu sayede barışı, uyumu, neşeyi paylaşıyorlar. Her çocuğun, çocukluk çağlarının kahkaha ile özdeşleşmesi gerektiğine inanıyoruz.

Detaylı bilgi: www.heryerdesanat.org

İletişim:

Pınar Demiral – pinardemiral@sirkhane.org – +90 (542) 287 31 49
Emel Pilavcı – emelpilavci@sirkhane.org – +90 (537) 287 47 82
Melek Adam – melekadam@sirkhane.org – +90 (541) 935 56 15