Kadınlardan Çocuk Ölümlerine Tepki: Eylül ve Leyla Son Olsun

Kadıköy'de 'Eylül, Leyla son olsun. Çocukları yaşatacağız' diyen kadınlar eylem yaptı. Eylemde 'Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin etkin bir biçimde uygulanması' talep edildi.
Türkiye’nin bir çok bölgesinde çocuk kaçırılma olaylarına karşı çıkan kadınlar Kadıköy’de eylem düzenledi. Mor Dayanışma üyesi Kadınlar, pankart ve sloganlarla tepkilerini gösterirken “failleri ve sorumluları biliyoruz” dedi.

Gazete Kadıköy’den Seyhan Kalkan Vayiç’in haberine göre, Mor Dayanışma üyesi kadınlar, çocuklara yönelik artan şiddete dikkat çekmek için Süreyya Operası önünde ses çıkarma eylemi ve ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. “Eylül, Leyla son olsun. Çocukları yaşatacağız” pankartı açan kadınlar ,“Eylül için Leyla için ses çıkar” , “Çocuk cinayetlerine karşı ses çıkar”, “Bağır herkes duysun çocuk şiddeti son bulsun”, “Cinayetlere ve tecavüzlere alışmayacağız”, “Sorumlular bir kereden bir şey olmaz diyenlerdir” sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi.

‘SORUMLULARI BİLİYORUZ’

Ses çıkarma eyleminin ardından Mor Dayanışma adına basın açıklamasını okuyan Gamze Özkök, “Çocuklar için harekete geçiyoruz ve çocukları yaşatacağız” diyerek başladığı açıklamaya şöyle devam etti; “Kadın, doğa, çocuk düşmanı politikalarınız can almaya devam ediyor. Yapılan tecavüz ve katliamlar AKP döneminde daha da derinleşen erkek egemenliğinin bir sonucudur. Hayattan koparılan çocukların faillerini ve sorumlularını biliyoruz. Bir kereden bir şey olmaz diyenler, çocuk yaşta evliliği övmek için vaaz verenler, çocuk istismarını ve ölümlerini normalleşmesini salık verenlerdir.”

CİNAYET MEŞRULAŞTIRILMASIN

Çocukların, üzerinde tahakküm kurulabilecek nesneler olarak değil, hak ve özgürlük sahibi bağımsız bireyler olarak kabul edilmesini istediklerini dile getiren Gamze Özkök, konuşmasını şu bilgileri ekleyerek sürdürdü; “İstismar ve şiddet gibi durumlarda çocukların güvenip, başvurabileceği mekanizmalar yaratılmasını, taciz, tecavüz, istismar, kadın ve çocuk cinayetlerinin herhangi bir gerekçeye dayandırılarak meşrulaştırılmasının engellenmesini, güvenli parklar, kreşler ve bakım merkezlerinin oluşturulmasını, ve İstanbul Sözleşmesi’nin etkin bir şekilde uygulanmasını talep ediyoruz.”

Kaynak: Duvar