5 Fideyle Başlayan Hobi 8 Ton Çileğe Dönüştü

02 Mayıs 2018
Nilgün Kayıran 5 yıl önce bahçesine 5 çilek fidesi dikti. Zamanla iş büyüdü, 8 tonluk hasada ulaştı.

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yaşayan Nilgün Kayıran’ın hayatı, bundan 5 yıl önce evinin bahçesine dikmek üzere pazardan aldığı 5 adet çilek fidesiyle değişti. Kayıran zamanla 1,5 dönümlük çilek tarlası oluşturdu. İlk yıl 1 ton civarında ürün alan Kayıran, aradan geçen zamanda işini profesyonel şekilde yapmaya başladı ve yıllık 8 tonluk hasada ulaştı. Kayıran, çilekleri pazara dahi götürmeden tarlada kilosu 7 liradan satıyor.

İSTEYEN GELİP TARLADAN ALIYOR

Tamamen doğal çileklere gösterilen ilgiden memnun olan Nilgün Kayıran, isteyenlerin tarlaya gelerek çilekleri satın aldığını söyledi. Çileğin kilosunu tarlada 7 liradan sattığını ifade eden Kayıran, başarı hikâyesini şu sözlerle anlattı: “5 yıl önce hobi olarak 5 tane fide almıştım. Daha sonra bunu evimin önündeki tarlamıza taşımaya karar verdim ve bu yıl 5 bin kök çileğimiz oldu. Alçak tünel sistemi kurduk, biyolojik ilaçlama yöntemiyle yetiştirdiğimiz çilekler tamamen doğal. Pazar sorunumuz kesinlikle yok, herkes arazimizi biliyor, buraya kadar gelerek hem toplayıp yiyorlar, hem de alacakları kadar alarak doğal bir ortamda vakitlerini geçiriyorlar.”

‘GİRİŞİMCİ BİR RUHA SAHİBİM’

Bu yılın hasadın bir ay erken olduğunu belirten Kayıran, “Hasadımız bu yıl çok verimli olacağa benziyor, ürünümüzün satışında hiçbir problemimiz yok, zaten tarlada tükeniyor. Hiçbir yerden destek almadım, tamamen benim girişimcilik ruhuna sahip olmamdan kaynaklanan bir durum. İşimi zevkle ve severek yapıyorum. Tüm bu çalışmalar sırasında eşim Ömer Kayıran bana yardımcı oluyor. Çilek bahçemizi kurarken her zaman desteklerini gördüm, birlikte çalışıp ürünlerimizi ortaya çıkartıyoruz” dedi.

Kaynak: (KAHRAMANMARAŞ-DHA)