AÇEV Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi (TCEB) Proje Sorumlusu Arıyor

AÇEV, 1993 yılındaki kuruluşundan bu yana , “daha eğitimli ve güçlü bir toplum, daha iyi bir gelecek” temel ilkesi doğrultusunda ve eğitimde fırsat eşitliğini gözeterek, ihtiyaç sahibi çocuklara ve ailelerine yönelik erken çocukluk ve yetişkin eğitimleri alanlarında programlar geliştirmekte ve hayata geçirmektedir. 

AÇEV, 20 yılı aşkın süredir, ilgili babalığın yaygınlaştırılması ile annelerin ve kadınların güçlenmesi adına geliştirdiği bilimsel temelli eğitim programlarıyla cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında kadınların ve erkeklerin sorumluluğu ve yapabileceklerine vurgu yapmaktadır.

Vakıf, ayrıca çocuğa etki eden kritik bir paydaş olarak özel sektör ile toplumsal cinsiyet eşitliği ve ebeveyn eğitimleri odağında işbirlikleri yürütmeye başlamıştır. AÇEV’in sahip olduğu deneyimin, kendini dönüştürmeye motive sosyal sorumlu şirketlerle buluştuğu bu işbirliklerinin temel amacı, özel sektörün cinsiyet eşitliğini dikkate alan politikalar ve uygulamalar geliştirmesinin önünü açmaktır.

AÇEV, özel sektör ile ortaklaşa projeler geliştirmeye ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışmaya istekli İstanbul Merkez ekibine katılacak “Proje Sorumlusu” aramaktadır:

İş Tanımı 

 Cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik şirketlerden gelen uzun soluklu proje taleplerini karşılamak

 Gelen talepleri AÇEV’in özel sektöre yönelik mevcut çalışmaları kapsamında değerlendirme sürecine katkıda bulunmak

 Özel sektöre yönelik içerik geliştirme ve eğitim süreçlerine katkıda bulunmak

 Özel sektöre yönelik hedef, faaliyet, bütçe ve takvimi kapsayan proje planları oluşturmak

 Planlanan çalışmaları hayata geçirme sürecinde ilgili paydaşları koordine etmek, paydaşlar arası etkin iletişim ve işbirliği sağlamak ve sürecin proje takvimine uygun ve etkili bir şekilde yürütülmesini sağlamak

 Proje faaliyetlerinin uygulanması ile ilgili her türlü bilgiyi takip etmek, gerekli bilgi ve veri sistemini oluşturmak.

 Proje faaliyetlerinin uygulanması ile ilgili gerekli raporlamaları yapmak

 Alanındaki rapor, yayın ve gündemi takip ederek bilgi akışını sağlamak, özel sektörle ortak çalışma sürecine katkıda bulunmak

Aranan Özellikler 

 Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarında deneyimli ve bu alanda çalışmaya istekli

 Özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında ortaklık ilişkisi geliştirmeye hevesli

 Proje planlama, yürütme ve koordinasyon tecrübesine sahip

 Tercihen hem özel sektör hem de sivil toplum kuruluşlarında çalışma deneyimi olan

 Yazılı ve sözlü iletişim becerileri yüksek

 Öğrenmeye açık ve araştırmacı

 Detaycı, analitik düşünen

 Sorumluluk sahibi ve takım çalışmasına yatkın

 İnisiyatif alabilen

 İyi derece İngilizce bilen

Bu ilana uygun olduğunu düşünen adayların 30 Mart 2018 tarihine kadar sermin.ersan@acev.org adresine, konu alanına “TCEB Proje Sorumlusu” yazarak özgeçmişlerini motivasyon mektupları ile birlikte göndermeleri rica olunur.