İfşa Sitelerine Karşı Kampanya Başlatıldı

İfşa sitelerinin kapatılmasıyla ilgili kampanya başlatıldı. Kampanya Change.org’da birçok katılımcıya ulaştı. Ekşi Sözlük’te bir kullanıcının, tanıdığının küçük kızının resminin burada yayınlandığını, siteye başvuru yapmalarına rağmen hiçbir sonuç elde edemediğini yazmasının ardından Change.org’da imza kampanyası başlatıldı. Büyük destek gören ve bir anda hızla yayılan söz konusu yazıda şu bilgiler verildi: “Dün arkadaşımın kardeşinin özel fotoğrafları bir […]

İfşa sitelerinin kapatılmasıyla ilgili kampanya başlatıldı. Kampanya Change.org’da birçok katılımcıya ulaştı.

Ekşi Sözlük’te bir kullanıcının, tanıdığının küçük kızının resminin burada yayınlandığını, siteye başvuru yapmalarına rağmen hiçbir sonuç elde edemediğini yazmasının ardından Change.org’da imza kampanyası başlatıldı. Büyük destek gören ve bir anda hızla yayılan söz konusu yazıda şu bilgiler verildi:

“Dün arkadaşımın kardeşinin özel fotoğrafları bir Türk sitesi tarafından paylaşılmış, siteye girdiğimde şok oldum. 14-15 yaşındaki kız çocuklarının videoları, fotoğrafları var. Adamlar bunu bir de ticarete dökmüş, sözüm ona VIP üyelik satıyorlar, banka hesapları açıkta, kredi kartıyla ödeme dahi koymuşlar. Bahsettiğim kız şehit kızı belki vicdana gelirler diye söyledim, ben orta yaşlı bir insan olarak yalvardım bu şerefsizlere, kaldırsınlar diye cevap verme tenezzülünde bile bulunmadılar. Yarın savcılığa gidip şikayet edeceğim. Çocuk bunlar çocuk!..”

Bu yazının ardından pek çok kullanıcı da söz konusu sitelerle ilgili bilgiler vermeye ve resmi kurumlara şikayet mailleri atmaya başladı.

İFŞA SİTELERİ NEDİR?

Bazılarının üye sayısının 200 binleri bulduğu, kredi kartı ile ödemenin yapıldığı bu sitelerde gizlice çekilmiş video ve fotoğraflar, çocuk pornosu, sosyal medyada tuzağa düşürülerek elde edilmiş çoğunluğu küçük yaştaki kız çocuklarının görüntü ve resimleri yayınlanıyor. Bu sitelere para ile üye yapılıyor. Üyeler ödemeleri de bankalar üzerinden gerçekleştiriyor.

Sivil Sayfalar’da konuya dair ilgili yazılar:

1) Modern çağın yükselen tehdidi: Siber zorbalık

2) Modern çağın yükselen tehdidi: Siber zorbalık (II) / Siber zorbalıktan korunmak için ebeveyn ve gençlere öneriler…

3)13 Reasons Why; siber zorbalığın sarsıcı yüzü

Kaynak: Gazete Duvar