Değişim Elçileri Programı ‘Kent Gözcüleri’ Arıyor

20 Aralık 2023
Change.org - Türetim Ekonomisi Derneği İklim Projesi’nin hayata geçirdiği Değişim Elçileri Programı, Kent Gözcüleri arıyor. Program, etrafındaki ekolojik sorunlara duyarlı ve bunun için harekete geçmek isteyen, Ankara, İstanbul, Zonguldak, Konya, Urfa, Eskişehir ve Kayseri illerinde yaşayan, 30 yaş üstü katılımcılarla gerçekleşecek.

“Şehrimdeki ekolojik sorunların farkındayım ve bunun için harekete geçmek istiyorum,” diyen,  Türkiye’nin iklim krizi ile mücadele için güçlü hedefler belirlemesi gerektiğini düşünen, net sıfır emisyon bir gelecek için kampanyalara destek olma ve, değişim yaratmak isteyenler, Değişim Elçileri programı kapsamında Kent Gözcüleri’ne katılabilir. 

Herhangi bir katılım ücreti olmayan ve çevrim içi (Zoom’dan) ilerleyecek bu programa dahil olmak için başvuru formunu buradan doldurabilirsiniz.

Son başvuru tarihi 3 Ocak, 15:00!

Programda Neler Var?
  • Katılanlar için Change.org tarafındaki “İklim Meselesi: Kriz, Hedefler, Mekanizmalar, Çözümler”, “İklim Kampanyacılığı & Savunuculuğu” başlıklı bir eğitim olacak. Bu oturum 11 Ocak tarihinde çevrimiçi (Zoom’dan) gerçekleşecek ve 2,5 saat sürecek. Ayrıca tarihi katılımcıların müsaitliğine göre belirlenecek bir Hukuk Okuryazarlığı Eğitimi de düzenlenecek.
  • Eğitimin ardından Ocak ayında, Değişim Elçileri programına dahil olmuş Üniversite Temsilcileri ile bir araya gelinecek, onların başlattığı kampanyalara yol haritası çizilecek, yaygınlaştırma planları oluşturulacak.  Mart ayında bu kampanyaların talepleri karar alıcılara ulaştırılacak.
  • Program sonunda “Kent Gözcüsü”leri, şehrindeki ekolojik sorunları tespit etme, kent konseyi gibi oluşumlarla toplantılar yaparak farkındalık artırma; düzenli Resmi Gazete ve  iklim haberlerinin takibi ile çevre örgütlerini bu konuda haberdar etme alışkanlığı kazanacaklar. Katılımcılar, her 6 ayda bir gönderilecek Etki & Değerlendirme formlarını doldurup Kent Gözcüsü ünvanını koruyacaklar.
Kimler Katılabilir?

İklim kriziyle ve ekolojik yıkımla mücadele ve karbonsuz bir gelecek için etki yaratmak isteyen, şehrindeki ekolojik sorunlara duyarlı ve bunun için harekete geçmek isteyen, Ankara, İstanbul, Zonguldak, Konya, Urfa, Eskişehir ve Kayseri illerinde yaşayan, 30 yaş üstü, tercihen kendi şehrindeki bir STK’da veya oluşumda gönüllülük yapmış her birey programa başvurabilir.

Programın ilk pilot uygulaması, Değişim Elçileri programına dahil olmuş Üniversite Temsilcileri ile aynı şehirde yaşayan kişilerle cinsiyet dengesini ve eşit dağılımı gözeterek gerçekleştirilecek.