Sınır Tanımayan Müzisyenler: Savaş Ayrıştırır, Müzik Birleştirir

Sınır Tanımayan Müzisyenler (Musicians Without Borders), müziğin gücünü savaşın yaralarını sarmak için kullanmayı hedefleyen, 1999 yılında, Hollanda’da kurulmuş uluslararası bir ağ. Uzun vadeli taahhütleri sayesinde katılımcıların becerilerini geliştirmesine, kayıp ve yas süreçlerinin üstesinden gelmesine, süregiden çatışma nedeniyle kutuplaşmış toplulukları yakınlaştırmaya destek oluyor. Kendi eğitmenlerini yetiştiriyor, yerel müzisyen ve kuruluşlarla da yakın temas halinde çalışmalarına devam […]

Sınır Tanımayan Müzisyenler (Musicians Without Borders), müziğin gücünü savaşın yaralarını sarmak için kullanmayı hedefleyen, 1999 yılında, Hollanda’da kurulmuş uluslararası bir ağ. Uzun vadeli taahhütleri sayesinde katılımcıların becerilerini geliştirmesine, kayıp ve yas süreçlerinin üstesinden gelmesine, süregiden çatışma nedeniyle kutuplaşmış toplulukları yakınlaştırmaya destek oluyor. Kendi eğitmenlerini yetiştiriyor, yerel müzisyen ve kuruluşlarla da yakın temas halinde çalışmalarına devam ediyor.

Halihazırda yürüyen proje ve programları: Mitrovica Rock School (Rock Okulu): Kosova’da savaş sonrasında genç rock müzisyenlerini bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

Palestine Community Music (Filistin Topluluk Müziği): Gençlik ve genç profesyonelleri Batı Şeria göçmen kamplarında, köylerde, okullarda ve yetimhanelerdeki ötekileştirilmiş çocuklarla müzik üzerinden iletişim kurmaları için yetiştiren bir proje.

Rwanda  Youth Music (Ruanda Gençlik Müziği): HIV/AIDS’den etkilenen çocukları güçlendirmek için müzik terapisi, eğitimi ve topluluk müzik aktivitelerini içeren bir proje.

Community Music & Health [Uganda] (Uganda Topluluk Müziği ve Sağlık): HIV’nin etkilerini ortaya çıkartmak için müziği kullanmak adına gençlik liderlerini eğitmeyi amaçlayan proje.

Music Bridge (Müzik köprüsü): Kuzey İrlanda’daki ayrışma için bir köprü oluşturması amacıyla topluluk müziği, eğitimi ve aktiviteleri içeren bir proje.

Welcome Notes [Hollanda] (Karşılama Notaları): Savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan kişilere rahatlık, bağımsızlık ve umut aşılamak amacıyla müziği kullanmayı öngören bir proje.

Tüm bu projelerde yer alan eğitmenlerden biri olmak için Hollanda’da altı günlük Eğitimciler Eğitimi’ne katılmak gerekiyor. En yakın Eğitimciler Eğitimi 23-28 Ekim 2017’de gerçekleşecek, ücret ve fon başvurusu olanakları için linki inceleyebilirsiniz.