Avrupa Birliği Programlamasını İzleme Ağı Çalıştayı

25 Mayıs 2017
Avrupa Birliği Programlamasını İzleme Ağı, sivil toplum örgütlerinin Avrupa Birliği programlama sürecine etkin katılımlarını kolaylaştırmak ve bu alandaki yapılandırılmış diyalog imkânlarını arttırmak amacıyla 2016 yılında İktisadi Kalkınma Vakfı, Türkiye Avrupa Vakfı ve Yaşama Dair Vakıf tarafından başlatılmış bir girişimdir. Ağ, AB programlamasına katılımı arttırmak genel hedefi içerisinde, özellikle bunu daha etkili kılacak bilgi ve analiz […]

Avrupa Birliği Programlamasını İzleme Ağı, sivil toplum örgütlerinin Avrupa Birliği programlama sürecine etkin katılımlarını kolaylaştırmak ve bu alandaki yapılandırılmış diyalog imkânlarını arttırmak amacıyla 2016 yılında İktisadi Kalkınma Vakfı, Türkiye Avrupa Vakfı ve Yaşama Dair Vakıf tarafından başlatılmış bir girişimdir. Ağ, AB programlamasına katılımı arttırmak genel hedefi içerisinde, özellikle bunu daha etkili kılacak bilgi ve analiz yöntemlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı ve bu doğrultu geçmiş ve gelecekteki AB programlarının izleme ve değerlendirmesine yönelik bir çerçeve geliştirmeyi hedeflemektedir.

TACSO’nun sağladığı teknik destek ile faaliyetlerine başlayan ‘ağın’ zaman içerisinde kendi misyonunu ve odağını katılımcı yöntemlerle geliştirmesi, yeni üyelerin katılımıyla temsil kapasitesi güçlü, farklı tematik alanları kapsayan etkili bir platform olması amaçlanmaktadır.

Avrupa Birliği Programlamasını İzleme Ağı ilk toplantısını 30 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da Nippon Hotel’de 09:30-17:00 saatleri arasında gerçekleştirecektir. Bu toplantının genel amacı AB programlamasına katılımı etkinleştirecek ihtiyaçların bir analizini yapmak ve gelecekte atılacak adımları birlikte tartışmaktır. Toplantıya şehir dışından gelen katılımcıların belirli bir kısmının yol ve konaklama masrafları karşılanacaktır. .Katılım için başvuru yapmak isteyen STÖ temsilcilerinin, STÖ’lerinin kısa bir tanıtımını, temsil edecek kişinin görevini ve iletişim bilgilerini,  ‘ağın’ çalışma alanı ve etkinliğin konusu ile ilgili tecrübe ve ilgilerini açıklayan kısa bir mesajı haleakay@gmail.com adresine iletmeleri gerekmektedir. Etkinliğe katılım başvurusu yapan STÖ temsilcilerinin, katılımlarına ilişkin değerlendirme en geç 27 Mayıs 2017’de iletilecektir.

PROGRAM

9:30-10:00                  Kayıt

10:00-11:00                Avrupa Birliği Programlamasına Etkin Katılım İmkanları

11:00-11:30                Ara

11:30 – 12:30             Tartışma: Avrupa Birliği Programlamasına Sivil Toplum  Kuruluşlarının Katılımı Konusunda İhtiyaçlar Nelerdir?

12-30 – 13:30               Öğle Arası

13:30-14:30                Avrupa Birliği Programlarının İzleme ve Değerlendirmesi

14:30-15:00                Ara

15:00-17:00                Atölye Çalışması: Etkin İzleme ve Değerlendirme için Yol Haritası