Kaos GL LGBTİ çalışanların yaşadıklarını inografikle anlattı

“Türkiye’de LGBTİ çalışanlar birçok ayrımcılık, şiddet ve istismara maruz kalıyor. İş bulmak bile soruna dönüşebiliyor. İşsizlik diğer toplumsal gruplardan daha fazla sorun yaşatıyor.” diyerek raporlama çalışmalarına başlayan Kaos GL, bu çalışmaları inografikle özetledi. Kaos GL’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporlar; “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu 2016 Yılı Araştırması” ve “Türkiye’de Kamu […]

“Türkiye’de LGBTİ çalışanlar birçok ayrımcılık, şiddet ve istismara maruz kalıyor. İş bulmak bile soruna dönüşebiliyor. İşsizlik diğer toplumsal gruplardan daha fazla sorun yaşatıyor.” diyerek raporlama çalışmalarına başlayan Kaos GL, bu çalışmaları inografikle özetledi.

Kaos GL’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporlar; “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu 2016 Yılı Araştırması” ve “Türkiye’de Kamu Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu”.

Her iki rapor da bu yıl 12.si düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’da tartışılacak. “Emeğin Queer Politikası” temasıyla yapılacak buluşmanın ilk gününde (13 Mayıs) Kaos GL’den Murat Köylü raporları sunacak.

Raporlardaki özet veriler infografikler;

Kaynak: Kaos GL