Heteroseksizm karşıtı öğretmenler Malatya’da buluştu

26 Mayıs 2016
Heteroseksizm karşıtı öğretmenler ve LGBTİ aktivistleri Malatya’da bir araya geldi. Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri Malatya Gökkuşağı LGBTİ inisiyatifiyle birlikte Malatya SES Şube’sinde, sendika üyeleri, öğretmenler ve aktivistlerle bir araya geldi. Atölyeye eğitimci olarak Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel, Remzi Altunpolat ve Doğukan Karahan katıldı. 14 Mayıs’ta yapılan etkinlikte öğretmenler, üniversite öğrencileri, aktivistler ve […]

Heteroseksizm karşıtı öğretmenler ve LGBTİ aktivistleri Malatya’da bir araya geldi.

Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri Malatya Gökkuşağı LGBTİ inisiyatifiyle birlikte Malatya SES Şube’sinde, sendika üyeleri, öğretmenler ve aktivistlerle bir araya geldi. Atölyeye eğitimci olarak Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel, Remzi Altunpolat ve Doğukan Karahan katıldı.

14 Mayıs’ta yapılan etkinlikte öğretmenler, üniversite öğrencileri, aktivistler ve Malatya Gökkuşağı LGBTİ inisiyatifi; Malatya başta olmak üzere LGBTİ’lerin yaşadıkları sorunları tartıştı. Atölyede; eğitimde yaşanılan sorunlar ve hak ihlalleriyle son zamanlarda artan baskı da tartışıldı.

Heteronormativenin sadece LGBTİ bireylerinin sorunu olmadığı, herkese biçilmiş cinsiyet rollerinin heteroseksüel bireyleri de sosyal yaşam ve toplumsal düzen içinde baskıladığı üzerinde duruldu.

SES, Eğitim-Sen ve Malatya Gökkuşağı LGBTİ İnisiyatifi’nin beraber çalışma pratiklerinin yeniden gözden geçirilmesi ve yeniden ortak çalışmalar yapılması gerekliliği konuşmalar üzerine ortaya çıkan sonuçlardan bir tanesiydi.

*Bu etkinlik, Pembe Hayat ve Kaos GL Derneklerince yürütülen “Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi” kapsamında Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından finanse edilmiştir.

 

Kaynak: Kaos GL

 

Etiketler