“Doğa için Sanat” projesi başlıyor

Doğanın çeşitliliğini sanatçıların yaratıcılığı ile birleştirmeyi hedefleyen “Doğa için Sanat” projesi, sanat ve sanatçıların doğa koruma konusunda bir elçi olması fikriyle ortaya çıktı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak fonu olan “Sivil Toplum Diyaloğu” programı kapsamında desteklenen “Doğa için Sanat”, Doğa Koruma Merkezi ve İngiliz Yaban Hayatı Sanatçıları Topluluğu (Society of Wildlife Artists, SWLA) ortaklığında […]

Doğanın çeşitliliğini sanatçıların yaratıcılığı ile birleştirmeyi hedefleyen “Doğa için Sanat” projesi, sanat ve sanatçıların doğa koruma konusunda bir elçi olması fikriyle ortaya çıktı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak fonu olan “Sivil Toplum Diyaloğu” programı kapsamında desteklenen “Doğa için Sanat”, Doğa Koruma Merkezi ve İngiliz Yaban Hayatı Sanatçıları Topluluğu (Society of Wildlife Artists, SWLA) ortaklığında tasarlandı.

Türkiye’nin eşsiz doğasını ve zengin biyolojik çeşitliliğini bir ilham kaynağı olarak genç sanatçılara tanıtmayı amaçlayan proje, deneyimli İngiliz sanatçıları Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelecek öğrencilerle bir araya getirerek “yaban hayatı sanatı” konusunda bir bilgi ve deneyim paylaşımı ortamı oluşturacak.

Dünyada sadece Köyceğiz ve civarında doğal olarak yetişen Anadolu Sığla ağaçlarını merkezine alan proje, Köyceğiz’de düzenlenecek “sanat haftası” etkinliği ile başlayıp, ortaya çıkan eserlerin yaz boyunca turistik beldelerde sergilenmesi ile devam edecek. Eserlerin sonbaharda Londra’da yapılacak olan geleneksel SWLA sergisinde de yer almasının ardından, bütün bu süreci anlatan bir kitap bir de takvim yayınlanacak.

Böylelikle genç sanatçılar hem doğayı gözlemlemek ve yeniden yorumlamak konusunda deneyimli mestektaşlarıyla bir arada çalışma fırsatı bulacak, hem de oldukça hassas ekosistemler olan sığla ormanlarının korunması konusunda doğa korumacılara destek olmuş olacaklar.

Proje çalışmalarını güncel olarak takip etmek için:
facebook.com/dogaicinsanat
instagram.com/dogaicinsanat
twitter.com/dogaicinsanat

Haziran ayında Köyceğiz’de yapılacak “Sanat Haftası”na katılmak için:
http://goo.gl/forms/Lt5PI2Vktw