Kadın sorunları Adana’da konuşuldu

Kadın hakları için mücadele eden STK’lar Adana’da ‘Sivil Toplum Diyaloğu’ kapsamında gerçekleşen “Kadın Hakları” projesinin kapanış toplantısında buluştu.  Hedef ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’… Avrupa Birliği’ne Uyum, Gelişim, Kültür ve Çağdaş Yaşam Derneği tarafından yürütülen ve Yüreğir Belediyesi’nin de iştirakçi olarak katıldığı proje, Türkiye’de kadın hakları konusunda çok sayıda başarılı eğitim çalışmasına imza atmıştı. Projenin bugün gerçekleşen […]

Kadın hakları için mücadele eden STK’lar Adana’da ‘Sivil Toplum Diyaloğu’ kapsamında gerçekleşen “Kadın Hakları” projesinin kapanış toplantısında buluştu.  Hedef ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’…

Avrupa Birliği’ne Uyum, Gelişim, Kültür ve Çağdaş Yaşam Derneği tarafından yürütülen ve Yüreğir Belediyesi’nin de iştirakçi olarak katıldığı proje, Türkiye’de kadın hakları konusunda çok sayıda başarılı eğitim çalışmasına imza atmıştı. Projenin bugün gerçekleşen kapanış toplantısı, yerel protokol temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda konuğun da katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa Birliği ve Türkiye, Türkiye’de kadın haklarının iyileştirilmesi, kadın girişimciliği ve istihdamı, aile içi şiddetle mücadele gibi birçok konuda ortak projeler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda ‘Adana Kadın Hakları’ Derneği’nin hazırladığı “Kadın Hakları” projesi, Yüreğir Belediyesi’ne bağlı altı kültür evinde gerçekleşti.

PROJENİN HEDEFLERİ

Genel hedefi: İnsan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Avrupa ve Türkiye arasında işbirliğinin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması.

Özel hedefi: Avrupa’daki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak Adana ilinde insanların ve sivil toplum kuruluşlarının insan hakları ve toplumsal cinsiyet temelli çalışmalar konusunda kurumsal ve operasyonel kapasitelerinin geliştirilmesi .

Hedef gruplar: Adana ili Yüreğir ilçesinde yaşayan 15-50 yaş aralığındaki önder ve girişken nitelikli 1.000 kadın ve 500 erkek, dernek, proje ortağı, yerel yönetim kurumları, insan hakları ve toplumsal cinsiyet konusunda çalışan 25 sivil toplum kuruluşu.

Toplantıda projenin sonuçları ise şöyle sıralandı:

1- Adana ili Yüreğir ilçesinde önder ve girişken nitelikli 1.000 kadın ve 500 erkeğe hakları ve toplumsal cinsiyet ve Avrupa Birliği siyasi kriterleri konusunda bilgi verildi.

2- Dernek, proje ortağı, Yüreğir ilçesindeki yerel yönetim kurumları ve STÖ’lerin insan hakları ve toplumsal cinsiyet temelli çalışmalar konusunda kurumsal ve operasyonel kapasiteleri gelişti.