Nusr-Et’in Önünde Maduro Protestosu

Venezuelalılar Miami'deki Nusr-Et şubesi önünde bir araya geldi. Yaklaşık 100 kişinin toplandığı eylemde Nusret Gökçe ve Nicolas Maduro protesto edildi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun geçtiğimiz günlerde Nusret Gökçe’nin İstanbul’da bulunan et restoranına giderek yemek yemesini eleştiren Venezuelalılar, restoranın ABD’nin Miami kentindeki şubesi önününe giderek olayı protesto etti.

Protestonun hedefinde Nicolas Maduro olduğu kadar, Nusret Gökçe de vardı. Eylemciler tarafından, “Umursamaz şef, sahtekarı destekliyor!” sloganları atıldı.

 

‘BU RESTORAN DİKTATÖRE DESTEK VERİYOR!’

AFP haber ajansına konuşan 65 yaşındaki Lucy Arroe isimli bir protesocu kadın, “Biz açlıktan ölürken, insanlar çöplükten beslenirken, onun (Maduro) lüks içinde koca et dilimlerini yemesi doğru değil” dedi. Polisin eylemcilerle restoran arasında önlem aldığı da görüldü. 70 yaşındaki Yadira Weir, isimli protestocu ise, Nicolas Maduro’nun ziyafetini “tüm Venezuelalılara saygısızlık” olarak yorumladı.

Protestoculardan birinin elindeki kartonda, “Bu restoran, insanlar ilaçsızlıktan ve açlıktan ölürken, Venezuela diktatörüne destek veriyor” yazısı yer aldı.

Kaynak: Duvar