Şanlıurfa’da Tasavvuf Konferansı

26 Ekim 2015
Şanlıurfa’da, Darusselam Külliyesi İslami Araştırma Derneği tarafından 13 ülkeden ulemaların katılımıyla ‘Tasavvuf ile sevgi yayılır şiddet yok olur’ konferansı düzenlendi. Şair Nabi Kültür Merkezi’nde yapılan ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan toplantının açılışında konuşan Dernek Başkanı Seyyit Muhammed El Hüseyni, son yıllarda bölgede var olan şiddetin İslam adına yapıldığının söylendiğine dikkat çekti. Ölen ve öldüren insanın […]

Şanlıurfa’da, Darusselam Külliyesi İslami Araştırma Derneği tarafından 13 ülkeden ulemaların katılımıyla ‘Tasavvuf ile sevgi yayılır şiddet yok olur’ konferansı düzenlendi.

Şair Nabi Kültür Merkezi’nde yapılan ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan toplantının açılışında konuşan Dernek Başkanı Seyyit Muhammed El Hüseyni, son yıllarda bölgede var olan şiddetin İslam adına yapıldığının söylendiğine dikkat çekti. Ölen ve öldüren insanın da tekbir getirdiğine dikkati çeken Hüseyni, “Artık kimin Müslüman olduğunu, kimin din adına savaştığını ayırt etmekte güçlük çekiyoruz. IŞİD yaşlıyı, çocuk ve kadını öldürüyor. Evleri değil, camileri, türbeleri, peygamberlerin kabirlerini bombalıyor. Açık ve net söylüyorum IŞİD kafirdir. Bizi her zaman tehdit ediyorlar ama asla bu sözümüzden vazgeçmeyeceğiz. İslam sevgi dinidir. Hepimiz kardeşiz ve fitnelere karşı uyanık olmalıyız” dedi.

Kaynak DHA