Her günümüzü bir nebze daha ekolojik hale nasıl getiririz?

Buğday Derneği’nin ‘ekolojik yaşamı’ özendirmek ve bu alanda atılması gereken adımları halka anlatmak amacıyla Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin desteğiyle gerçekleştirdiği ‘Ekolojik Yaşama Giriş Eğitim programı’ (EYG), Arhavi ve Kayseri’de devam edecek. 17-18 Ekim’de Arhavi’de, 21-22 Ekim’de Kayseri’de gerçekleşecek olan eğitim programında, “her günümüzü bugün olduğundan bir nebze daha ekolojik hale nasıl getiririz” sorusunun cevabı aranıyor. Buğday Derneği’nin […]

Buğday Derneği’nin ‘ekolojik yaşamı’ özendirmek ve bu alanda atılması gereken adımları halka anlatmak amacıyla Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin desteğiyle gerçekleştirdiği ‘Ekolojik Yaşama Giriş Eğitim programı’ (EYG), Arhavi ve Kayseri’de devam edecek.

17-18 Ekim’de Arhavi’de, 21-22 Ekim’de Kayseri’de gerçekleşecek olan eğitim programında, “her günümüzü bugün olduğundan bir nebze daha ekolojik hale nasıl getiririz” sorusunun cevabı aranıyor. Buğday Derneği’nin EYG Eğitimi, yaşamını dönüştürmek isteyenlere günlük yaşamlarından başlayarak atacakları adımları gösteriyor.

Eğitimin içeriği şu başlıklardan oluşuyor:

 Ekolojik Yaşamın Temelleri

– Türetici Olmak, İhtiyaçların Yeniden Tanımlanması

– Güvenilir-Gerçek Gıda

– Çöpü Azaltmak – Kompost

– Zehirsiz Temizlik, Zehirsiz Kozmetik

– Sağlık

 Ekolojik Dönüşüm

Program boyunca, alışveriş alışkanlıklarından güvenilir gıda ve beslenme konusuna, bitkisel ağırlıklı beslenmeden, çöpsüz yaşamın nasıl olabileceğine kadar geniş bir yelpazede eğitim bilgileri veriliyor. Programda eğitmenler Güneşin Aydemir, Hakan Gönül ve Nebile Bayrak görev yapıyor.

Herkese açık ve ücretsiz olan programlara katılmak isteyenlerin, egitim@bugday.org adresine başvurması gerekiyor