STGM Adana’da Katılım Hakkı Eğitimi Düzenliyor

Sivil Toplum  Geliştirme Merkezi Derneği, sivil toplum örgütlerinin savunuculuk ve katılım kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefiyle 25-26-27 Ocak 2024 tarihleri arasında Adana’da Katılım Hakkı Eğitimi düzenleyecek.  

STGM’nin Avrupa Birliği’nin desteğiyle Örgütlenme Özgürlüğünün İzlenmesi Projesi kapsamında düzenleyeceği 3 günlük eğitimde katılım hakkı çeşitli boyutlarıyla ele alınacak. Eğitimde ulusal ve uluslararası mevzuatta örgütlenme özgürlüğü, savunuculuk, katılımcı yöntemler ve katılım, yasa hazırlama süreçlerine STÖ katılımı, yerel ve merkezi idareye katılım mekanizmaları konuşulacak. 

Eğitime sadece Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Kilis, Nevşehir, Niğde, Malatya, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde faaliyet gösteren STÖ’ler başvuru yapabilecek.

Başvuru Takvimi

Eğitime katılmak isteyen STÖ’lerin 2 Ocak 2024 Salı günü saat 17.00’ye kadar başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Eğitime kabul edilen STÖ temsilcileri 8 Ocak 2024 Pazartesi günü e-posta ile bilgilendirilecektir. 

Eğitime şehir dışından katılacakların konaklama ve ulaşım masrafları STGM tarafından karşılanacaktır. 

Eğitime buradan başvurabilirsiniz.

Başvuru Kriterleri
  • Eğitime sadece Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Kilis, Nevşehir, Niğde, Malatya, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde faaliyet gösteren STÖ’ler başvurabilir. 
  • Eğitim programı, yerel ve ulusal düzeyde savunuculuk aktiviteleri ve  kampanyaları yürüten ya da bu faaliyetleri çalışma takvimine dahil etmiş hak temelli* STÖ’lere yöneliktir.
  • Eğitime her bir örgütü temsilen 2 kişinin başvurması zorunludur. STÖ adına tek kişi başvuruları kabul edilmeyecektir. Eğitimlere katılacak iki kişinin her iki eğitimin tamamına katılması zorunludur.
  • Eğitime başvuracak her iki STÖ temsilcisinin başvuru formunu birlikte doldurması zorunludur. Değerlendirme sonrasında istisnai durumlar dışında katılımcı değişikliği kabul edilmeyecektir.
  • Eğitime başvuracak STÖ temsilcilerinden en az birinin cinsiyet kimliğinin kadın olması tercih sebebidir. 
  • Katılım, izleme ve değerlendirmeyle ilgili gündem oluşturma deneyimine sahip olmak veya karar verme süreçlerine dahil olma/kamu politikalarını etkileme planı artı puan olarak değerlendirilecektir. 
  • STOK Öğrenim Platformunda “Herkese Lazım Dersler” bölümündeki derslerin bitirilmiş olması tercih sebebidir. STOK Öğrenim Platformuna buradan kaydolabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız.