‘Go-For Exchange the Change’ Proje Başvurularınızı Bekliyor

Exchange the Change! Projesi, Türkiye ve Belarus’ta bağımsız, demoratik, katılımcı, sürdürülebilir ve hak temelli yaklaşımlarla çalışan gençlik örgütlerinin başvuruda bulunabileceği bir başvuru açtı. Son başvuru tarihi 5 Ağustos 2021.

Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi ve MitOst’un eşgüdümünde Civil Society Exchange Partnership Programı ile Go-For ve RADA, politika savunuculuğu alanında uluslararası hareketlilik, eğitim ve işbirliği fırsatları sunarak üyelerinin kapasitesini geliştirmeyi amaçlar.

Proje kapsamında (1) savunuculuk teori ve uygulamasına giriş için yüz yüze bir eğitim, (2) Alman Federal Gençlik Konseyinin ağırladığı çevrimiçi çalışma ziyaretleri, (3) dijital savunuculuk eğitimleri ve savunuculuk eylem planı geliştirilmesi, (4) savunuculuk kampanyası uygulama faaliyetleri gerçekleştirilecek.

  • Uluslararası işbirliği için ortak çalışma ve öğrenme fırsatları sunan proje, Belarus ve Türkiye’den katılımcı örgütleri tematik alanlarına göre eşleyerek örgütleri ortak çalışmaya ve ulusal gençlik politika metinlerini besleyecek savunuculuk kampanyaları üretmeye davet ediyor. RADA ve Go-For bu proje ile yürütülecek kampanyalardan beslenen bir politika bilgilendirme metni ortaya koymayı amaçlıyor.
  • Proje, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi ve MitOst e.V. eşgüdümünde  yürütülen, Mercator tarafından fonlanan Civil Society Exchange Partnership Program çatısı altında; Almanya Gençlik Federasyonu’nun desteği ve Gençlik Örgütleri Forumu, Türkiye ve Belarus Ulusal Gençlik Konseyinin doğrudan işbirliği ile yürütülüyor.
  • Proje, aynı zamanda, Bilgi STÇM ve MitOst tarafından geliştirilen uluslararası değişim modelini kullanıyor.
  • Her birinden 4 örgüt olmak şartıyla katılımcılar RADA ve Go-For üye örgütleri arasından seçilecek. Seçilim örgütün savunuculuk alanındaki geçmiş deneyimi, motivasyonu ve tematik çalışma alanları gözetilerek yapılacak.
  • Her bir örgüt için iki kişilik yer ayrılmış durumda. Program dilinin İngilizce olması dolayısıyla örgüt temsilcilerinin İngilizce yeterliliğe sahip olmaları bekleniyor.

Faaliyetler: Savunuculuk Eğitimi, Eskişehir (17-21 Ağustos); Çevrimiçi Çalışma Ziyaretleri, Berlin (TBA); Çevrimiçi Savunuculuk Eğitimleri ve Uluslararası İşbirliği Fırsatları (TBA); Savunuculuk Uygulamaları ve ad hoc destek (TBA)

Başvuru

Programa buradan başvurabilirsiniz.