Yerel Gençlik Dernekleri Ağı Üye Alımları Başladı

23 farklı şehrinde faaliyet gösteren Yerel Gençlik Dernekleri Ağı (YGDA), 2022 dönemi için üyelik başvurularını kabul etmeye başlıyor. Son başvuru tarihi 14 Kasım 2021.

Gençlik derneklerinin “birlikte ve birbirlerinden öğrenmeleri” amacıyla kurulan YGDA, 2021 yılı içerisinde kurucu üyeleriyle bir dizi eğitimler gerçekleştirdi ve ağın kurumsal kimlik çalışmalarına odaklandı. Türkiye’nin 23 farklı şehrinde faaliyet gösteren 39 gençlik kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşan YGDA, 2022 yılında da faaliyetlerine devam ediyor.

Aralık-2021’de Mardin’de gerçekleşmesi planlanan YGDA genel kurulunda gündem maddelerinden biri de ağa katılmak isteyen yeni gençlik kuruluşlarının değerlendirilmesi olacak.

Bu nedenle 2022 yılında YGDA ailesinde bulunmak isteyen gençlik kuruluşları için 21 Ekim 2021 tarihinde yeni üye alımları başladı.

YGDA üyesi olmak isteyen gençlik kuruluşları için kriterler;

  • Dernek veya vakıf tüzel kişiliğine sahip olması,
  • Resmi olarak en az 2 (iki) yıl önce faaliyetlerine başlamış olması,
  • Faaliyetlerinden doğrudan yararlanan kitlenin salt çoğunluğunun gençler olması (sadece gençler olması şart değildir) veya gençlere yönelik çalışmalar yürütmesi (araştırma, politika geliştirme, hak savunuculuğu vb.)
Başvuru
  • Detaylı bilgi için tıklayın
  • Son başvuru tarihi 14 Kasım 2021.