Mor Merdiven – Afette Kadın Yerel Liderler Programı Katılımcılarını Bekliyor

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği, “Mor Merdiven – Afette Kadın Yerel Liderler Programı” kapsamında afet sonrası toparlanma sürecinde yer almak isteyen kadınları ve toplumun her kesiminden destekçileri projeye katılmaya çağırıyor.

2024 Yerel Seçimleri’ne yaklaşırken eğer siz de yerel yönetimlerde söz sahibi olmak isterseniz “Mor Merdiven – Afette Kadın Yerel Liderler Programına katılarak afet sonrası toparlanma sürecinde kadın liderliğini desteklemeye ve toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı politikaların oluşmasına katkıda bulunabilirsiniz.

9 Şubat 2024 günü Hatay, Antakya’da düzenlenecek olan kapasite geliştirme programına başvuru için buraya tıklayabilirsiniz.

Program, Hatay ve çevre illerdeki yerel kadın liderlerine ve lider adaylarına dönük tasarlanmış olup, program kapsamında katılımcıların konaklama ve ulaşım masrafları karşılanmamaktadır.

Proje Hakkında

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği, Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı tarafından desteklenen “Mor Merdiven – Afette Kadın Yerel Liderler Programı” projesi kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliğini öncelikli hedef olarak belirleyerek afet sonrası toparlanma sürecinde kadın liderliğini merkeze alan bir inisiyatif başlattı.

Proje, afet ve kriz dönemlerinin yarattığı olumsuz etkileri kadın liderliğinde birer fırsata dönüştürebilmeyi amaçlıyor. Kadınlara kapasite güçlendirme desteği sunarak, afet sonrası toparlanma sürecinde karşılaşılan sorunları çözmek ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini azaltmak projenin temel odak noktalarını oluşturmakta.