Kadın Mentorlük Yürüyüşü 2024 Başvuruları Başladı

06 Şubat 2024
SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği'nin SES Kadın Mentorluk Yürüyüşü bu yıl 10 Mart 2024 Pazar günü saat 10:30 ile 14:00 arasında gerçekleşecek.

SES Kadın Mentorluk Yürüyüşü, yaşamın farklı kademelerinde, farklı deneyimlerde, farklı yetkinliklerde, farklı yaşlarda olan kadınların bir araya gelip eşleşerek, birlikte yan yana yürüdükleri, birbirlerinin tecrübelerinden öğrendikleri mentor-menti ilişkisinin kurulduğu bir organizasyon.

2020 yılında Vital Voices Derneği‘nin, dünyanın 165 şehrinde uyguladığı Küresel Kadın Mentorluk Yürüyüşü’nün bir parçası olarak gerçekleştirilen ilk SES Kadın Mentorluk Yürüyüşü’nde 350 kadın, 2021’de pandemi nedeniyle sanal ortamda gerçekleştirilen buluşmada 300 kadın birbirine SES oldu, destek oldu. 2022 senesinde İstanbul’da Ataşehir ve Şişli ilçelerinde 200 kadınla bir araya gelindi. 2023 senesinde ise planlanan yürüyüş ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Sivil toplum, kariyer yolculuğu, akademik gelişim, siyaset, medya, sanat, liderlik, girişimcilik, start-up, iş hayatına hazırlık, toplumsal cinsiyet eşitliği, iş-özel hayat dengesi, kişisel gelişim gibi farklı alanlarda tecrübelerini paylaşmak veya bu alanlarda tecrübesi olan başka kadınlardan öğrenmek, ilham almak isteyenler buluşmaya davet ediliyor.

Katılmak isteyenler başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilirler.