Sivil Alan Araştırmaları Derneği’nin Staj Programı Başvuruları Açıldı

Sivil alanın desteklenmesi, öğrenci hakları, kampüste ifade ve toplanma özgürlüğü alanlarında çalışmalar yürüten Sivil Alan Araştırmaları Derneği, Freedom House iş birliği ile genç öğrenci aktivistleri uluslararası sivil toplumla buluşturuyor.

Başvuranlar arasındanseçilecek 4 öğrenciye 1 ay boyunca masraflarının tamamının karşılandığı staj imkanı sunulacak. Öğrenciler European Association of Lawyers for Democracy & World Human Rights (ELDH), Civil Rights Defenders ve EuroMedRights’ın farklı Avrupa ülkelerindeki ofislerinde hak odaklı çalışmalar gerçekleştirecekler.

Motivasyon mektubunuzda stajı neden yapmak istediğinizi, öğrenci hak mücadelesi ile ilgili geçmiş deneyimlerinizi, genç bir aktivist olarak gelecekte bu stajdan edineceğiniz deneyimleri nasıl kullanacağınızı anlatmanız bekleniyor. Öğrencilerin ülkedeki hak savunucularının gündemini takip etmeleri ve küresel ölçekteki aktivizm gündemine dair fikir sahibi olması aranan kriterler arasında. Bağımsız bir kurul tarafından kısa listeye seçilen adaylarla Türkçe mülakatın ardından İngilizce mülakat yapılacak. Sonuçlar ise e-posta ile açıklanacak.

*Katılım 18 yaşından büyük tüm öğrencilere açıktır. Sınıf, cinsel yönelim, toplumsal cinsiyet kimliği, etnik köken, dini inanış ve dil gibi farklı nedenlerle ayrımcılığa ya da eşitsizliğe maruz bırakılan adayların katılımı desteklenmektedir.

31 Mayıs 2023 saat 18:00’e kadar başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Formu doldurmak için tıklayınız.