ALİKEV Genç Sanatçı Fonu Bu Yıl ‘Tanıklık’ Temasıyla Düzenleniyor

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın, genç sanatçıların fikirlerini ve hayallerini desteklemek için hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu’nun bu yılki teması “tanıklık” olarak belirlendi. Fon kapsamında genç sanatçılara toplam 390 bin TL’lik destek sağlanacak.

Toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dâhil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımıyla kurarak Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla kurulan ALİKEV’in, genç sanatçılara destek olmak üzere hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fon (GSF) Programı bu yıl “tanıklık” temasıyla düzenleniyor.

‘Karşı Hafıza Müdahalesi Olarak Tanıklıklar’

ALİKEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, “6 Şubat sabahı itibarıyla, yaşanan yıkımla dilin sınırlarının zorlandığı, mevcut ifade biçimleriyle idrak ettiğimiz hakikati anlatmakta zorlandığımız bir dönemin daha içinde bulduk kendimizi. Bu yılın temasını depremle doğrudan ilişkilendiremeyecek ya da hiç olmamış gibi davranamayacak kadar içindeyiz. Hem depremden etkilendik hem de etkilenenlerle ve onlar için çalışmaya gayret eden bir haldeyiz. Yaşadıklarımızın ağırlığı görüş mesafemizi daraltsa da biraz uzaktan bakınca görüyoruz ki insanlık tarihi benzeri yıkımlara birçok kez maruz kalmıştır. Bu yıkımlardan toplumların nasıl çıktığı; hangi mitler, hikayelerin günümüze taşındığı ve hakikat adalet arayışı da insanlık görevi, mirası olarak birikerek yeni nesillere taşınmıştır. İhmaller sonucu felakete dönen doğa olayları, pandemi, ekonomik, siyasal krizlerde daima mevcut sorunları daha da derinleşen ve bir kez daha görünmez kılınan gençlik kesimlerinin tanıklığını önemsiyoruz. Yıkımlar kadar mücadeleyi ve kazanımları da konuşmayı geleceğin inşası için gerekli görüyoruz. Unutmamak, hatırlamak, adalet ve hakikati açığa çıkarmak için birbirimizle konuşmaya, birlikte üretmeye ihtiyacımız olduğuna inanarak bu yıl GSF’de ‘tanıklık’ teması etrafında buluşmak istiyoruz. Bu çağrıyla geçmişten bugüne tanığın suskunluğunu bozacak bir vesile ve sözü elinden alınanlara güvenli ifade alanı açabileceğimizi umuyoruz. Sizleri de tanıklıkların sesini duyurmaya davet ediyoruz” dedi. 

Son başvuru tarihinin 30 Nisan 2023 olduğu fona, tüm illerden 18 yaşından gün almış ve 29 yaşını geçmeyen kişiler katılabiliyor. 2023 yılının toplam bütçesi 390 bin TL olan Genç Sanatçı Fonu’nda, her yararlanıcı 30 bin TL kadar destek talep edebiliyor.

Genç Sanatçı Fonu’na destek olmak isteyenler Fonzip adresinden olabiliyor.

Başvuru koşullarıyla ilgili tüm ayrıntılara “Genç Sanatçı Fonu Başvuru Rehberi”nden ulaşılabiliyor.

Dokümanı incelemek için tıklayın.

Başvuru ve ayrıntı bilgi için gsf.alikev.org‘u ziyaret edebilirsiniz.