ROTA Örgütsel Kapasite Öz Değerlendirme Aracı Kullanıma Açıldı

STGM, sivil toplum örgütlerine yönelik yürüttüğü kapasite güçlendirme çalışmalarına yeni bir araç ekledi. STÖ’lerin kurumsal kapasite geliştirme çabalarını desteklemek üzere tasarlanan ROTA Örgütsel Kapasite Öz Değerlendirme Aracı kullanıma açıldı.

ROTA, STÖ’lerin kurum içi düşünme ve öğrenme süreçlerini başlatmasına ve kurumsal gelişim faaliyetlerini yürütmelerine yardımcı olacak bir araç olarak STGM’nin sivil alanda deneyimli uzmanları tarafından geliştirildi.

STÖ’nüze Özel Reçetelerle Kapasitenizi Güçlendirin 

ROTA, STÖ’lerin çeşitli sorular aracılığıyla yönetişim, katılım, kaynak geliştirme, iletişim gibi pek çok başlıkta kendilerini değerlendirebilmesi ve örgütlerinin güçlü yönlerini veya gelişmeye açık yönlerini görebilmesi için tasarlanan bir değerlendirme aracı. 

STÖ’ler ROTA’daki sorulara verdikleri yanıtlar sonrasında, ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış reçeteler aracılığıyla kendilerini geliştirmek istedikleri başlıklarda bilgi alabilecekler. 

ROTA Örgütsel Kapasite Öz Değerlendirme Aracı nasıl çalışır? 

ROTA Örgütsel Kapasite Öz Değerlendirme Aracı, STÖ’lerin uygulamalarına yönelik öneriler sunuyor. STÖ’lerin ROTA’dan azami düzeyde faydalanabilmesi için örgüt içinde farklı rollere sahip bireylerin (örneğin, çalışan, yönetici, YK üyesi, gönüllü, üye, vb.) aracı kullanması, buradan çıkan sonuçların ve reçetelerin ise incelenerek gelişim sürecinin katılımcı bir yaklaşımla değerlendirilmesi tavsiye ediliyor.

ROTA Örgütsel Kapasite Öz Değerlendirme Aracı’nı kullanmak için buraya tıklayınız. 

Etiketler