NewsLabTurkey Kuluçka Programı Başvuruları Başladı

NewsLabTurkey’in düzenlediği ve medya profesyonellerinin projelerini hayata geçirmeleri için gerekli hibe ve uzman desteği sunan Kuluçka programı için başvurular başladı. 

Kariyerinin başında veya alanda hâlihazırda çalışmakta olan medya profesyonellerinin başvurabileceği program, medya ve gazetecilik alanında yeni fikirleri desteklemeyi ve bu fikirlere dayalı projelerin gelişimine katkı sunmayı amaçlıyor.

Türkiye genelinden toplamda 24 katılımcının kabul edileceği programa başvurular 6 Şubat günü saat 23.59’a kadar devam edecek. 

Program Ne Vadediyor?

Programa kabul edilen katılımcılar içerik üretiminden iş ve gelir modellerine kadar birçok alanda konunun uzmanlarından beş hafta boyunca eğitim alma fırsatı bulacak. 

Nisan ayında bir hafta sürecek olan ve katılması zorunlu olacak eğitim kampı yüz yüze ve bir sınıf ortamında düzenlenecek.  Zorunlu dersleri takip eden dört haftalık süreçte, program katılımcılarının ihtiyaçlarına göre belirlenecek olan seçmeli dersler yüz yüze ya da çevrim içi olarak gerçekleşecek. 

Katılımcılar uzmanlardan alacakları birebir mentörlük oturumlarıyla projelerini geliştirebilecek. Ek olarak her katılımcı fikirlerini hayata geçirirken gerekli olan harcamaları karşılayabilmek adına 900 pound değerinde bir finansal desteğe ulaşacak.

Kimler Katılabilir?

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul ve İstanbul dışı katılımcılar için iki ayrı etapta düzenlenen Kuluçka Programı, 2023 yılında Türkiye’nin her yerinden başvuruya açık olacak:

  • Yeni mezun veya kariyerinin başındaki medya profesyoneli, serbest çalışan gazeteci ve medya girişimcisi olmak,
  • Medya alanında bir boşluğu dolduracak ve sosyal bir sorumluluğa sahip olan bir proje fikri geliştirmek,
  • Hâlihazırda bir projesi olup onu geliştirmeyi veya dönüştürmeyi amaçlamak,
  • Nisan ayından başlayarak 6 hafta sürecek, ilk haftası yüz yüze gerçekleştirilecek derslere katılım sağlayabilecek olmak.
Programa Nasıl Başvuruluyor?

Programa başvurmak için NewsLabTurkey’in websitesinden ulaşılabilecek olan başvuru formunun eksiksiz bir biçimde doldurulması gerekiyor. Programla ilgili daha detaylı bilgilere ve başvuru rehberine ise NewsLabTurkey Kuluçka sayfasından ulaşmak mümkün. 

6 Şubat günü saat 23.59’a kadar açık kalacak başvurular jüri tarafından değerlendirilecek. Başvurusu olumlu veya olumsuz sonuçlanacak bütün adaylarla 14 Mart tarihine kadar iletişime geçilecek.