Zehra Kosova Sempozyumu

Ücretli-ücretsiz kadın emeğine değer ve görünürlük kazandırmayı hedefleyen yayın platformu Kadın İşçi, Türkiye'de kadın emeği alanında çalışan araştırmacıları bir araya getirmek ve kadın emeği tarihinin önemli figürlerini anmak amacıyla bir sempozyum düzenliyor. Zehra Kosova'ya ithaf edilen bu sempozyuma katılmak için kadın emeğiyle ilgili bildiri özetlerinizi 30 Mart 2023'e kadar kadiniscihaber@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Tütün işçisi Zehra Kosova (1.07.1910-18.08.2001) Türkiye’nin ilk kadın sendikacısıdır. 8 Mart 1995’de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) “Kadın Emek” ödülünü alan Zehra Kosova’nın Ben İşçiyim isimli anı kitabı da 1996 yılında yayımlanmıştır.

Zehra Kosova Sempozyumu

Kadın İşçi, Mayıs 2023’te Zehra Kosova adına bir sempozyum düzenlemeyi planlıyor. Sempozyumun amacı, hem kadın emeği tarihinin önemli figürlerini anmak hem de Türkiye’de kadın emeği çalışan araştırmacıları bir araya getirmek.

Zehra Kosova Sempozyumu için kadın emeğiyle ilgili bildiri özetlerinizi 30 Mart 2023’e kadar kadiniscihaber@gmail.com adresine gönderebilirsiniz. Sempozyumla ilgili ayrıntılar, sunumlar ilerleyen dönemde Kadın İşçi web sitesinden duyurulacak.