ÜniKuir Derneği, LGBTİ+ Hakları Hukuku Programı Düzenlliyor

Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği, stajyer avukatlar ve 4. sınıf hukuk öğrencileri için çevrim içi olarak 7 ay sürecek LGBTİ+ Hakları Hukuku Programı düzenliyor.

Program, Avukat Mahmut Şeren ve Avukat S. Duygu Çildoğan’ın kolaylaştırıcılığında 29 Ekim 2022’de başlayıp Mayıs 2023’e kadar sürecek.

Program kapsamında LGBTİ+’lara ve insan haklarına ilişkin temel bilgilerden başlayarak LGBTİ+’ların haklarını etkileyen hukuki düzenlemeleri, süreçleri ve mekanizmaları ayrıntılı olarak incelenecek. Program kapsamında ayrımcılık yasağı, özel hayata saygı hakkı, cinsiyet uyum süreci, interseks hakları, toplantı ve gösteri yürüyüşü özgürlüğü, yaşam hakkı, eğitim hakkı ve çalışma hakkı gibi başlıklar LGBTİ+ hakları bağlamında tartışılacak. Bu sayede kısa süre sonra hukuk pratiği içerisinde yer alacak stajyer avukatların ve 4. sınıfta okuyan hukuk öğrencilerinin LGBTİ+ hakları hukukuna ilişkin kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Program boyunca her ay çevrim içi olarak ve her biri 1.5-2 saatten oluşan iki buluşma gerçekleştirilecek. Başvuru neticesinde programa katılımı kabul edilen kişilerin, eğitimler ve ödevlerden oluşacak programın en az %80’ine katılım göstermesi beklenmekte.

Başvururken bazı buluşmaların vize/final haftalarına denk gelebileceğini göz önünde bulundurunuz.

Program takviminin kapsamlı izlencesi daha sonra katılımcılarla paylaşılacaktır.

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.