Yuva Derneği Çevre Okuryazarlığı Eğitmen Eğitimi için Katılımcılarını Arıyor

Yuva Derneği, Çevre Okuryazarlığı İletişim Ağı Projesi kapsamında 20-25 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul, Ağva'da gerçekleştireceği eğitmen eğitimine başvuruları bekliyor. 

İklim değişikliği, hava ve su kirliliği, biyolojik çeşitliliğin azalması gibi küresel ve yerel çevre sorunları tüm canlıların yaşamını ve gelecek nesillerin doğal kaynaklara erişimini tehdit ediyor. Gezegenin geleceği, doğa ve insan ilişkilerine eleştirel bakabilen, bu sorunların çözümüne yönelik fikirler geliştirebilen ve bu çerçevede davranış ve anlayış sergileyebilen “çevre okuryazarı” bireylerin artmasına bağlı.

Eğitimi tamamlayarak gönüllü eğitmen olan katılımcılarla birlikte bir yıl içerisinde 13-17 yaş arası çocuklara yönelik katılımcı yöntemlerle tasarlanmış “Sürdürülebilirlik ve Ekolojik Okuryazarlık” ve İklim Okuryazarlığı” eğitimleri gerçekleştirilecek. 

Başvuru formu için buraya tıklayınız.

Başvuru formu 29 Mayıs Pazar saat 23:59’a kadar açık kalacaktır.

Eğitmen eğitimine başvurusu kabul edilen katılımcılardan beklentiler: 

– İstanbul, Ağva’da 20-25 Haziran 2022 tarihlerinde beş gün konaklamalı, altı gün sürecek Eğitmen Eğitimine eksiksiz katılmak. (Ulaşım, konaklama ve yemek masrafları proje bütçesinden karşılanacaktır.) 

-YUVA ekibinin desteğiyle bir yıl içerisinde 13-17 yaş arası çocuklara yönelik en az üç eğitim düzenlemek (İstanbul öncelikli olmak üzere tüm proje illerinde). 

Kimler Başvurabilir?

– Formal olmayan eğitim tekniklerine ilgili,
– Öğrenmeye istekli,
– Eğitimde edindiği bilgi ve deneyimi aktarmaya açık,
– Çevre alanında çalışmalar yapmak için motive olan kişiler eğitime başvurabilir.
– Daha önce çevre alanında çalışmalar yapmış olmak, İstanbul’da ikamet ediyor olmak ve 18-35 yaş arası olmak tercih sebebidir.

Soru, görüş ve önerileriniz için koza@yuva.org.tr adresine yazabilirsiniz. 

*Bu eğitim, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Çevre Okuryazarlığı İletişim Ağı Projesi kapsamında düzenlenmektedir.