ALİKEV Genç Sanatçı Fonu Bu Yıl ‘Iskalamak’ Temasıyla Düzenleniyor

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın, genç sanatçıların proje fikirlerini ve hayallerini desteklemek için hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu'nun bu yılki teması 'Iskalamak' olarak belirlendi. Son başvuru tarihi 24 Haziran olan fon kapsamında fikirlerini sanat eserine dönüştürmekte finansal desteğe ihtiyaç duyan sanatçıların projelerine toplamda 200 bin TL’lik destek verilecek.

Yaşamda süratle yol alırken ıskaladıklarımızın ne kadar farkındayız? Sanat, yaşam telaşında koştururken ıskaladıklarımızı keşfedip ortaya çıkarmanın bir yolu olabilir mi?

Bu yıl geçmiş dönemden farklı olarak “yeni medya sanat üretimleri”nin de  destekleneceği fon kapsamında, fikirlerini sanat eserine dönüştürme anlamında finansal desteğe ihtiyaç duyan genç sanatçıların projelerine destek verilecek. Fondan yararlanmaya hak kazanan genç sanatçılar, alanında uzman sanatçı ve akademisyenlerle yapılacak atölyelere de katılabilecek. 

Her sanatçının dilediği kadar eserle başvurabileceği Genç Sanatçı Fonu’nda, aynı sanatçıya ait birden çok başvuru olması durumunda yalnızca bir (1) eser desteklenecek. 

Toplam 200 Bin TL’lik Destek 

Son başvuru tarihinin 24 Haziran 2022 olduğu fona, tüm illerden 18 yaşından gün almış ve 30 yaşını geçmeyen kişiler katılabiliyor. 2022 yılının toplam bütçesi 200 bin TL olan Genç Sanatçı Fonu’nda, her yararlanıcı 20 bin TL kadar destek talep edebiliyor.

‘Iskalamak Kavramının Çağrıştırdıklarını İrdeleyeceğiz’

Bu yılki tema özelinde Yusuf Atılgan’ın “Yoksa her şey ben olmadığım zaman, benim olmadığım yerlerde mi oluyordu?” dediği ile Tezer Özlü’nün “Hayatı ıskalamak istiyorum, herhangi bir ucundan tutmak değil. İnsanın kendine yararı yokken başkalarına nasıl olsun?“ sorusu arasındaki yelpazeyi incelemek istediklerini belirten ALİKEV “Kimseyi büyüyen zaman ihtiyacına karşılık daha üretken ve hızlı olmaya davet etmeyeceğiz. Yaşamak isterken en çok kendini ıskalayan öznelerin hikayesini keşfetmeye çağırıyoruz. Hep birlikte geçmişe bakmaya, bugünü anlamaya ve geleceği kurmaya çalışırken ıskalananları kimin belirlediğini ifşa etmek istiyoruz. Düşlerimizi, dinlediğimiz ya da yaşadığımız hikayeleri sanat aracılığıyla dönüştürerek ‘ıskalamak’ kavramının çağrıştırdıklarını irdeleyeceğiz.” dedi.

Başvuru koşullarıyla ilgili tüm ayrıntılara Genç Sanatçı Fonu Rehber” dokümanından ulaşılabiliyor. Katılım için gsf.alikev.org adresinde yer alan başvuru platformuna kayıt olmak ve başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmak gerekiyor.

Rehbere buradan ulaşabilirsiniz.